Myyryläinen Kommentteja sinne sun tänne

Hyvästit Puheenvuorolle

Kirjoitin tuossa muutama päivä sitten plokistuksen otsikolla "Ruotsinkielikeskustelun kiemuroita louekoskelaisittain".  Kirjoitin siinä kuinka eräs plokisti ei ennakkosensuurissaan ollut hyväksynyt kommenttejani omaan kirjoitukseensa.  En tunnistanut enkä ymmärtänyt syitä. Pyysinkin omassani häntä, jos mahdollista, kertomaan perusteluistaan.  Kirjoitukseni ei kuitenkaan kelvannut Puheenvuoron moderoijille.  Se poistui ja sain sähköpostiini viestin jonka mukaan olin haastanut riitaa ja uhattiin kirjoitusoikeuksiani.  Yritin tiedustella toimitukselta tarkempaa tietoa mikä kirjoituksissani oli tuollaisen käsityksen luonut.  Tämän kirjoitukseen verkkoon mennessä en ole saanut minkäänlaista vastausta sieltä.

Eräissä kulttuureissa tunnetaan n.s. "väistämisen kulttuuri".  Siinä ristiriitatilanteeseen joutuneet tahot pyrkivät olemaan kohtaamatta toisiaan jotta kiista ei kärjistyisi.  En usko, että Uusi Suomi juurikaan väistelee tälläistä tavista mutta itse katson itselleni paremmaksi niin tehdä.  Olenkin nyt päätynyt lopettamaan kirjoittamisen, sekä plokien että kommenttien, Uuden Suomen Puheenvuoroon.  En halua tämän enempää pahoittaa palstan toimituksen mieliä enkä tuoda kuraa heidän hienolle alustalleen.  Ainakin näköpiirissä olevan tulevaisuuden ajan.

Jatkan kuitenkin kommentointia ja kirjoittelua toisaalla, edelleenkin oman provosoitumiseni tahdissa, sekä omassa Myyräntyötä-plokissani että erilaisten tiedonlevitteiden keskustelupalstoilla.

Kiitokset sekä saman- että erimielisille joiden kanssa keskustelut ovat sujuneet jouhevasti asiallisissa merkeissä.  Kiitoksia myös niille joiden kanssa olen joutunut jankkauskierteisiin ja joskus jopa herättänyt robustinpaakin kieltä.  Te kaikki olette avartaneet käsityksiäni maailmanmenosta ja ihmismielen koukeroista, syvimmistä pohjamujuista päivänpaisteisimmalle aitanpolulle. Kiitokset siis siitä kaikille.

 

Uteliasta mieltä ja hyvää vointia toivottaen, hyvästi

Jorma Myyryläinen

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

23Suosittele

23 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (59 kommenttia)

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu

Ihmettelin minäkin, että mihin se blogi katosi. No, selvisi sekin asia.
Olemme mekin olleet varmaan väliin törmäyskurssilla mutta voin sanoa ihan vilpittömästi, että jään kaipaamaan panostasi.
Aivan kuten toteat, useimmiten erilaisuuden (joskus vaikeakin) kohtaaminen avartaa omaa kokonaiskuvaa. Useimmiten...

Käyttäjän beige03 kuva
Risto Laine

Jep, itse myös hiljennän tahtia kommentoinnissa. Ei tätä lasten tarhaa jaksa susikaan. Kaikkea hyvää Myyryläiselle ;)

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko

"Hyvästit Puheenvuorolle" on dramaattinen aloitus, mutta "ainakin näköpiirissä olevan tulevaisuuden ajan" jättää oven vähintään raolleen.

Näköpiiri on venyvä käsite!

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko

Kuinkahan monta kertaa Pekka Siikala on jo mennyt ja tullut - ehkä sillä ei ole merkitystä, mutta minun mieleeni tuo esimerkki tulee aina, kun joku tekee suurieleisesti lähtöä.

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen

Karmeinta olisi jos vain lopettaisi kirjoittamisen eikä kukaan huomaisi. Siksi pitää aina kirjoittaa blogi siitä miten ei enää kirjoita blogia.

Käyttäjän pekkaroponen1 kuva
Pekka Roponen

Harmillista. Harkitse vielä. Toisaalta ymmärrän hyvin, että seksuaalisen tasa-arvon asioista kirjoitettaessa haluaa käyttää sensuuria.

Käyttäjän jussiosmola kuva
Matti Jussi Korhonen

Ei tämä nyt aivan oikein mene: Kun ilmaisen blogipohjan tarjoajan edustaja sanoo blogistille PA-HAS-TI, niin kirjoittaja joutuu sanomaan HY-VÄS-TI.

Moni on aikonut lähteä ja palannut pian. Luotan miehen HYVÄSTI-sanaan... ((((

Puheenvuoro on näivettynyt ja näivettyy. Kuten "kommentaattori" Risto Laine yllä totesi: "Ei tätä lasten tarhaa jaksa susikaan."

Palsta näivettyy monesta syystä; erilaisia näkökulmia ei hyväksytä, liikaa "oikeassa olijoita" jotka näivettävät keskustelun, jankkaamista liikaa, liikaa tuttujen uutisten kopioimista, kirjoitetut tarinat ja omat näkökulmat puuttuvat, luetuimmat ja kommentoiduimmat kirjottajat on toimituksen toimesta poistettu koska väärä puolue, turhan jauhaminen sallitaan kun se kohdistuu oikeaa mielipidettä vastaan.... jne. jatkakaa...

Aika aikaa kutakin...

Käyttäjän ajjmikkola kuva
Jouko Mikkola

Pisteet Myyryläiselle, varmaan oikea päätös. Itsellänikin alkaa maku tähän mennä, tää on pitkälti kuten tuo Laine tuossa sanoi, aikamoinen lastentarha. Ne hyvät ja asialliset blogit jäävät usein näiden turhien provoilublogien varjoon, joita harrastaa mm. eräs käytettyjen kirjojen kauppias.

Noin vuoden verran olen täällä käynyt ja aika erikoista sakkia täällä näkyy pyörivän, jotkut näkee esim. salaliittoja ja putinisteja kaikkialla. Toiset taas on erittäin herkkähipiäisiä ja herne menee nenuun ihan kaikesta, en tiedä missä ihmeen pumpulissa ovat kasvaneet.

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari

Harmi, harkitse nyt vielä, pidä vaikka tauko. Ei kai US-Puheenvuoro ole tarkoitettu samanmielisten keskinäiseksi peukutuskerhoksi. Eri mieltä olemista ei pitäisi tulkita riidan haastamiseksi.

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

Ilmeisesti Louekoskille ei saa asettua täällä vastahankaan.

Käyttäjän zzz333 kuva
kaija kelhu

Minusta taas Louekosken tekstit olivat vastenmielisiä ja loukkaavia. Vielä hän bloggasi pois kaikki erimieliset kommentoijatkin. Odotinkin lähinnä,että hänet poistetaan nyt jäähylle. Yllätys olikin, että väärä aihe poistettiin, kun se ei sopinut ylläpidolle?

Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka Vastaus kommenttiin #47
Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen Vastaus kommenttiin #47

Alma-Media ja sen agenda lienee tämän kaiken takana.

Käyttäjän JaakkoKorpi-Anttila kuva
Jaakko Korpi-Anttila

Onhan se niin, että vieteri tuppaa joskus oikenemaan. Meikäläisellä on se onni matkassa, että rapautuneen muistini ansiosta kirjoitan saman asian uudestaan ja uudestaan. Huuskokin armahtaa tällaista höperöä ja antaa minun veivata samaa posetiivia, vaikka tietty toivookin kovalevyni leikkaavan vihdoin ja viimein kiinni.

Vakaa käsitykseni lienee, että kokeile ensin parin kuukauden taukoa ja vasta sitten teet päätöksen. Vanha sanonta kuuluu, ettei se ole johtaja eikä mikään, joka iltapäivällä ei peru aamupäivällä tekemäänsä päätöstä.

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Sen jälkeen kun ystävämme Ilkka lopetti tänne kirjoittelun, on elämä ollut tylsää. Ilkka oli oikea putinisti jonka kanssa tuli väännettyä juttua vuosikausia. Ilkalle olen kiitollinen siitä että opin häneltä nettipropagandan perusteet.

Oikeastaan on surullista että sinäkin Myyryläinen lopetat tänne kirjoittelun. Silloin tällöin ilmestyy areenalle pappeja sun muita huithapeleita Putinia puolustamaan, mutta heissä ei ole samanlaista sitkeyttä kuten oli Ilkassa ja sinussa.

Ehkä jossain netin palstoilla tapaamme. Hyvää kesää!

Käyttäjän KirjoituksiaSalosta kuva
Mikko Engren

Kaikkialla somessa, sen kaikilla alustoilla, on sama kuvio. Jokun heikon vähemmistön edustaja taikka äärivihervassari kirjoittaa jotain käsittämätöntä huttua. Samanmieliset peukuttavat ja kaikki erimieliset plokataan, bannataan.
Tästä ei kannata vetää hernettä sieraimeen sillä juuri se on näiden provokaattoreiden tarkoituskin joka saada erimielinen kommentaattori poistumaan alustalta taikka jos suinkin mahdollista saada hermostumaan jossa parhaassa tapauksessa kirjoittaa "("#(/¤¤ , turskaukisien turskaus, kautta ikuisen partani, ... * josta voi (joukko)pöyristyä, ottaa kuvakaappaus ennen poistoa, tehdä jopa rikosilmoitus.

Koska Louekoski kirjoittaa genderhöpöä on tietysti pelko, että kuuluu johonkin vähemmistöön, joten tällä palstalla tulee oitis bannia, varmuuden vuoksi, jos poikkisanan miesoletetulle, oletetusta, sanoo. Oikea ratkaisu on olla lukematta hänen blogejaan tai jos lukee niin omaksi hauskaksi kun niitä ei tietenkään kommentoida voi ...

* täällä lisää https://fi.wikiquote.org/wiki/Kapteeni_Haddock

Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka

Tervehdys Jorma!

Pidä taukoa ja tule takaisin. Itsekin olin välillä monta vuotta pois, mutta sitten kirjauduin uudestaan. Suurin ero aiempaan oli huomata, että kirjoittajat ovat jakautuneet karkeasti luokitellen kahteen leiriin, ns. suvaitseviin ja sitten muihin.

Suvaitsevaisina itseään pitävät ovat olleet mielestäni pahimpia henkilöön menevässä kommentoinnissa, mikä on mielestäni aika erikoista, jos he oikeasti suvaitsevaisia ovat.

Sinun kommenttisi ovat kuitenkin olleet avartavia ja niissä on ollut tietoa ja näkemystä. Luultavasti nämä suvaitsevaiset ovat pommittaneet ylläpitoa, joten näin saivat blogisi poistettua.

Kauniita kesäpäiviä toivotteleepi,

Ritva

Käyttäjän IonMittler kuva
Ion Mittler

Valitettava tilanne, mutta ei rajoitu pelkästään tähän palveluun.

Eräs kommunistisesti suuntautunut tämän palvelun käyttäjä kyseli minulta ajatuksia, mikä voisi olla syynä kun hänet on estetty tästä palvelusta joksikin aikaa, ei ole tietoa kuinka pitkäksi ajaksi. Eikä siihen kerrota syytä.

Mutta: Tilanne on sama myös YLE uutisten kommentoinnissa, Facebookissa ja olikohan se vielä muutamassa muussakin paikassa. Myös nämä asettivat hänelle eston kirjoittaa mitään, eivätkä myöskään nämä vastaa hänelle kysymykseen, miksi?

Ohjeistin häntä suhtautumaan asiaan niin että palvelun omistajan oikeusturva on valitettavasti parempi jos estolle ei anneta mitään syytä. Jos joku syy annettaisiin, toisella osapuolella olisi mahdollisuus arvioida lakimiehen kanssa syyn laillisuutta. Kun mitään syytä ei anneta, toinen osapuoli on mahdollisimman heikossa asemassa ja aseeton vahingoittamaan palvelun tarjoajan etuja millään tavalla.

Jää vielä hetkeksi keskustelemaan politiikasta kanssamme. Ruoho ei ole vihreämpää juuri minkään aidan toisella puolella.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen

Se, että ei edes pyydettäessä kerrota syytä, on todella ala-arvoista. Jo alkeellinen kohteliaisuus sitä edellyttäisi.

Toisaalta, jos päätökset ovat sattumanvaraisia ja perustuvat satunnaisiin ilmiantoihin, niin onhan se ymmärrettävääkin.

Käyttäjän IonMittler kuva
Ion Mittler

Jos ”kohteliaisuus” edellyttää, mutta laki ei edellytä, niin se on sitten siinä.

Käyttäjän IonMittler kuva
Ion Mittler

Toinen täysin vastaava blogi samasta aiheesta, ja samasta syystä, on saanut armon jäädä henkiin:

http://sakarirajamaki.puheenvuoro.uusisuomi.fi/277...

Käyttäjän Lumedemokratia kuva
Esa Heikkinen

Uuden Suomen puheenvuoron parasta antia on ollut mielestäni meidän blogikirjoittajien ja kommentoijien mielipiteiden erilaisuus ja keskustelu. Jos kaikki veisaavat kuorossa samaa virttä eivätkä tuo uusia näkökantoja esille tai ole rohkeasti eri mieltä, hyvin perustellen, on keskustelu sietämättömän tylsää.

Keskustelun taso on valitettavasti ollut välillä melko sivistymätöntä ja henkilöön käyvää. Myös asia-argumentein keskustelua käyviä leimataan milloin miksikin. Tuollainen tappaa nopeasti hyvän, sivistyneen keskustelun.

Jorma Myyryläinen, ymmärrän päätöksesi perustelut mutta olet ollut keskustelun rikastuttaja muiden ohella vaikka emme aina ole olleet samaa mieltä asioista. Ei meidän tarvitse ollakaan, sivistyneen keskustelun ei tarvitse suinkaan päättyä yksimielisyyteen.

Harmi.

Käyttäjän Mahjong kuva
Erkki Martikainen

Yksi suvaitsematon sivistyksen sipuli ei sitten enää kirjoita. Entäpä sitten, kaatuuko maailma?

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen

Julistajat ja keskustelijat ovat kumpikin oma rotunsa. Sitten ovat vielä inttäjät ja tarkoituksellisesti valheita levittävät. Jotkut kutsuvat heitä myös tahallisesti väärinymmärtäjiksi.

Julistajien kanssa pärjää hyvin, koska he eivät salli kommentointia. Asiallisten keskustelijoiden, jollaiseksi myös Myyryläisen lasken, kanssa tulee toimeen vaikka asiat riitelisivätkin. Kai meilläkin joskus.

Muihin kategorioihin kuuluvien juttuihin ei juuri kannata sekaantua muuten kuin korkeintaan ärsytys- tai hupimielessä. Paitsi jos minun blogiini tulee joku tyhjää sorkkimaan niin silloin annan kyllä takaisin, kuten joku on saanut huomatakin.

Hyvää kesää, tulossa on heinäpoutia ja tosi paljon politiikan aihepiiriin kuuluvia mätäkuun juttuja. Tämä ennuste pitää :)

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

No, Myyryläinen ei sentään ole provosoitunut vetämään ranteitaan auki.

P.S. Sananvapauden nimissä on toki oikeus myös vaieta.

Käyttäjän JaakkoAalto1 kuva
Jaakko Aalto

Harvoin olen ollut Myyryläisen kanssa samaa mieltä, mutta nyt olen. Louekoskea hyökkäävämpää ja riitaisampaa kirjoittajaa saa tältä palstalta hakea. Nyt, kun hänen tapojensa asiallinen kritsiointikin pyritään kieltämään, on ymmärrettävää, että kirjoittamisesta menee maku. Lieneekö moderoijien toiminnan takana Louekosken ja kumppaneiden harjoittama aktiivinen banninappaulan paukuttelu, jää arvuun varaan. Hämmästyttävän usein niiden juttujen hyvinkin asiallinen kritisointi kuitenkin näyttää johtavan kirjoituksen poistamiseen. Ehkä siis ei kuitenkaan kannata heittää pyyhettä kehään ja jättää valtaa niille kaikista suvaitsemattomimmille.

Käyttäjän mikkokokko kuva
Mikko Kokko

Itse olen ihan oman mielenterveyteni takia vähentänyt sisällöntuottamista ja kommentointia tälle alustalle. Puheenvuoro on näivettynyt hiekkalaatikkomaiseksi nahisteluksi ja blogien laatu on laskenut kuin lehmän häntä.

Kun kirjoitat 5 rivin blogin siitä että persut on kakkapäitä, niin vuorenvarmasti blogi keikkuu luetuimmissa samanmielesten selkääntaputtelunringin toimesta. Omasta mielestäni esimerkiksi persujen kakkapäisyydestä saa tietenkin kirjoittaa, mutta blogien pituus on enemmän ongelma... nyt blogien määrä on korvannut blogien laatua. Lyhyt "blogi" muutaman sanan saatetekstillä ja linkillä uutiseen ei ole blogi. Mutta se on vaivatonta, saa nimeä näkyviin hetkeksi... sitä vartenhan monet täällä ovat, että saavat tarvitsemansa päiväannoksen näkyvyyttä, selkääntaputtelua ja tykkäyksiä. Sekin voi olla addiktio.

Itse en harrasta suurieleistä poistumista, mutta onhan tämä ympäristö käynyt raskaaksi. Minua vastaan on kerran nostettu rikosilmoitus kommentoinnistani ja se luonnollisesti todettiin perusteettomaksi, mutta kyllä semmoinen hätkähdyttää. Vuorovaikutus tällä alustalla ei ole enää vuorovaikutusta.

Oi näitä aikoja kun sisältö oli tätä tasoa:
http://erkkitoivanen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/4292...

EDIT:
Mitä tulee Louekoskeen, niin hän on blokannut minut kommentoimasta jo vuosia sitten, joten en pahoita mieltäni lukemalla mitään hänen tuottamaansa sisältöä.

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

"Mitä tulee Louekoskeen, niin hän on blokannut minut kommentoimasta jo vuosia sitten,"

Näin on käynyt myös minulle. Poikkeavia mielipiteitä ei suvaita hänen blokissaan.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

Raskaaksihan tämä käy. Vastakkainasettelu synnyttää vastakkainasettelua ja siitä syntyy suuria tunteita.

Omakaan kommenttini ei Louekosken seulasta läpi päässyt, vaikka yleensä olen Louekosken kanssa hyvinkin samanhenkinen.

Blokkaamisesta hauskin tapaus on ehdottomasti Perussuomalaisten oma dosentti. Hän blokkasi minut pari vuotta sitten. Silloin hänellä saattoi olla syytäkin, kun arvostelin häntä takinkääntäjäksi. Hän keväällä suitsutti Soinia ja elokuussa haukkui miestä pystyyn joka käänteessä. Kerroin sen aiheuttavan myötähäpeää.

En juuri hänen blogissaan käynyt. Noin vuosi sitten huomasin kirjoitusoikeuteni palanneen. En käyttänyt uutta kirjoitusoikeuttani, minusta blokkaaminen menettää maun. Viikko sitten luin hänen blogiaan ja huomasin hänen blokanneen minut uudelleen! :D

Eipä tuo tosiaankaan haittaa, koska en hänen tuotoksiaan ole vuosiin kommentoinut muutenkaan. Onhan se silti hauskaa, että dosentti muistaa olemassaoloni vaihtaa statustani blogissaan vähän päästä.

Käyttäjän KalervoNiementaus kuva
Kalervo Niementaus

K.N:"Onhan se silti hauskaa, että dosentti muistaa olemassaoloni.."

Itselläni oli erittäin ikävä päivä, mutta se tuli kuitenkin paljon valoisammaksi, kun jaoit tämän meille kaikille tärkeän tiedon tänne.

PS oletko ajatellut että joskus on sellainen mahdollisuus, että huhtikuussa ollaan yhtä mieltä, mutta sitten vaikkapa marraskuussa asia onkin saanut uuden käänteen ja sen myötä omakin mielipide vaihtuu.

Käyttäjän zzz333 kuva
kaija kelhu

Minusta taas on kohteliasta ilmoittaa jos lopettaa täällä bloggauksen, erityisesti silloin, jos on kyse pitkäaikaisesta kirjoittajasta. Monenkin kohdalla olen ihmetellyt syitä lopettamiseen ja tulee välillä jopa huolikin, että onko sairastunut tai jopa poistunut kokonaan elämästä. Oikea syy olisi kuitenkin mukava tietää.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen

En löytänyt myyrantyo-blogistasi mitään nappulaa, jolla voisin sen tilata?

Voisit harkita Pirkan blogeihin siirtymistä. On siellä muitakin muin manselaisia.

Käyttäjän ReijoMatilainen kuva
Reijo Matilainen

Onhan tämä, nykyään Suomi24:n Maailman menoa-palstan jatke. 24/7 päivystäviä wannabe-koomikoita vittuilemassa mukahauskoin sanankääntein. Teenpä innoittamanasi saman siirron, ehkä seuraavien vaalien alla taas viitsii silmäillä, samat heebot täältä löytyy silloinkin takuuvarmasti.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Ainahan löytyy niitä parempia paikkoja, ja eipä kenenkään kannata olla paikalla, jos se aiheuttaa mielipahaa.

Toiset ovat niin tosissaan ja toiset taas ovat vähemmän tosissaan, sellaista se elämä on, kun sana on vapaa.

Henkilöönhän täällä ei voi mennä, sillä silloinhan täältä joutuu pois.

Mulla ei ole ollut vaikeuksia, en sitten tiedä mistä se johtuu. :)

Käyttäjän JaakkoKorpi-Anttila kuva
Jaakko Korpi-Anttila

→ 28/PR: " Ainahan löytyy niitä parempia paikkoja .. "

Eläkkeelle jäädessäni ko. tilaisuudessa esimieheni piti perinteisen jäähyväispuheen, jonka sanoma oli: ”.. ikävä kun lähdet, mutta aina tulee parempia tilalle..”

Käyttäjän MirjamiParant1 kuva
Mirjami Parant

Jaakko, olipa Sinulla varsinainen sarkasmin taitava esimies!

Taisi tietää, että sanansa uppoaa kuin kuuma veitsi voihin, eli ei mielensäpahoittamista.

Tai sitten, oli tosissaan. Ja se onkin jo oma tarinansa.

Käyttäjän JaakkoKorpi-Anttila kuva
Jaakko Korpi-Anttila Vastaus kommenttiin #31

→ 31/MP: ".. taitava esimies!"
Vaimonikin mielestä minulla oli viisas esimies.

Käyttäjän MirjamiParant1 kuva
Mirjami Parant Vastaus kommenttiin #36

Jaahas, että vaimolla on päätäntävalta! Helppoa!

Käyttäjän JaakkoKorpi-Anttila kuva
Jaakko Korpi-Anttila Vastaus kommenttiin #38

→ 38/ MP ”.. päätäntävalta..”

Rouva se on herrallakin!

Käyttäjän anakonna kuva
antti salmi

Kyllä täytyy ihmetellä esim Ritalan blogeja Myyryläiseen, kertoo aika paljon
toimituksen asenteellisuudesta. ″Oikeamieliset ″ saavat solvata niin paljon kuin
haluu ja kiitoksesi nostetaan vieläpä karuselliin ″.

Käyttäjän KalervoNiementaus kuva
Kalervo Niementaus

a.s:"Kyllä täytyy ihmetellä esim Ritalan blogeja.."

No ritalahan nyt on pelle ja kenenkään ei luulisi ottavan miestä vakavasti. En usko että itsekään on, vaan keksinyt vaan tavan saada itsensä esiin täällä ja sitä hyödyntää. Täällä on aika monta huomattavasti "pahempaa", koska ovat vakavissaan ja kuvittelevat olevansa oikeassa suvaitsevaisuudessaan.

Myyryläiselle jatkot ja kokemuksesta sanottuna sen verta, että aika usein nämä "lähden nyt enkä ikinä enää palaa"-kääntyvät siihen muotoon että jos nyt sitten kuitenkin kuukauden päästä, kun eihän sitä enää kukaan muista jne. Esimerkkejä täältä, kuten myös muistakin foorumeista, löytyy useitakin.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen

Tällä on osuva amerikkalainen termi: YAGE - Yet another grand exit!

Käyttäjän MirjamiParant1 kuva
Mirjami Parant

Onhan se niinkin, että jos astuu isoille varpaille, sillä on seuraamuksia.

Itselleni on käynyt kerran, kun puhuin PV:ssa leskeneläkkeistä ja niiden kohdentumisesta vauraiden leskien lopunelämän elättämiseen.

'Koira älähti ja Kalikka kalahti' jossain. Työnantajalleni eräs varakas leski oli tehtnyt valituksen kirjoituksestani. Todellisuudessa tuon henkilön sähköpostiosoite oli feikki, vaikka nimi oli erään kunnallispoliitikon.

Jouduin työnantajani puhutteluun.

Se ei aiheuttanut mitään ongelmia jatkotyölleni, mutta herätti kuitenkin minut todellisuuteen, mitkä asiat yhteiskunnassamme ovat tabuja.

No, nythän työmarkkinajärjestöt ovat ehdottaneet, että leskeneläkkeitä maksettaisiin enää 10-vuotta ja koskee uusia ikäpolvia.

Aiemmin ne ovat olleet ikuisia.

Ovatko Louekosket tässä kohdin niitä 'isoja varpaita', joiden arvostelu vie kirjoitusoikeudet?

On hyvä vielä todeta, että vaikka elämme vapaassa maassa, sananvapaus on silti edelleen kyseenalaista.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

Hei vaan Jorma. Olen viettänyt kommenttiesi seurassa monta hauskaa hetkeä ja arvostan asiantuntemustasi ja viitseliäisyyttäsi selvittää näkemyksiäsi.

Mutta matka jatkuu, yritämme pitää puolemme ja lipun korkealla. Toivottavasti palaat joskus ainakin kurkistamaan, mitä tästä jäljelle jää.

Jää hyvästi, ystäväin!

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

Vähän harmi. Erimielisyys US Puheenvuorossa vähenee. Virkistävää kesää toivotan ja hyvää jatkoa.

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin

Hölmöähän se on, että Uusi Suomi kuvittelee oikeudekseen saada yhteiskunnassa vastauksia antamatta niitä sitten sellaisille joiden kohdalla tekevät tiukkoja ratkaisuja ja poistelevat tekstejä. Media itse on kaksinaismoralistinen.

Arvelen tekstin poistamisen johtuvan siitä, että Uusi Suomi voi tulkita toisen henkilön haastamisen karkoittavan muita lukijoita.

Käyttäjän PekkaNrnen kuva
Pekka Näränen

Pidän valitettavana, että Jorma Myyryläinen poistuu Puheenvuorosta. Olemme olleet usein jyrkästikin eri mieltä mm. kommunismista ja Neuvostoliitosta sekä nyky-Venäjästä ja sen politiikasta. Olen kuitenkin kokenut Myyryläisen olleen sivistynyt ja maltillinen keskustelija, jonka liberaalit näkemykset ovat osuneet usein myös yksiin omieni kanssa.

Tämäkin Myyryläisen poistettu blogikirjoitus oli maltillinen kannanotto kielikeskusteluun, enkä ymmärrä alkuunkaan syytä sen poistoon.

Käyttäjän selavii kuva
Seppo Lavikainen

Juuri näin. On ollut huvittavaa seurata puheenvuoron kulkua jo useita vuosia ja nyt Niklas Herlinin poistuttua kuinka alustan "arvot" ovat muuttuneet.

En tiedä paljonko Niklas jätti testamentissaan Huuskolle käyttövoimaa euroina tai jättikö ollenkaan, mutta mikäli joka viikko täytyy nostaa päätoimittajan omat plogit karuselliin ja niihin tulee keskimäärin 15 asiasta kiinnostunutta kommenttia, niin melkoisen matalalla liidetään. Noh, laskuvarjoa ei tietysti tarvitse ajatella, kunnes eurot loppuvat.

Tämä alusta ja koko lehti kuihtuu pois ja vain siksi, että "vääriä" mielipiteitä ei suvaita. Ne sensuroidaan pois vaikka alustan henkilöstön tulisi ymmärtää, että nimen omaan tuo eri mieltä olevien esillä salliminen olisi se mikä ylläpitää koko alustan olemassaoloa.

Uuden Suomen historiasta voi muuten käydä katsomassa pienen siivun tuolta Wikipediasta ja tarkempaa kulkua tietysti googlettamalla. https://fi.wikipedia.org/wiki/Uusi_Suomi

Tänä päivänä sinivalkoinen on värisokea, mutta toivossa on syytä elää.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Ei tästä ole kuin pari kuukautta, kun Puheenvuoro oli päivittäin täynnä persumölinää. Nyt ollaan rauhassa hillotolpilla, kunnes pitää taas vaalien alla vouhottaa raiskauksilla ja muilla.

Marinaa moderointilinjasta täällä on ollut aikaisemminkin. Persut kaipaavat aina jotain entistä "ajattelijaansa," joka osasi sanoa sen vielä vähän törkeämmin. Kaikki uhkaavat poislähdöllä, mutta palaavat sitten vähin äänin takaisin. Tämä on niin nähty : D

Käyttäjän ajjmikkola kuva
Jouko Mikkola Vastaus kommenttiin #54

No ennen vaaleja Puheenvuoro oli täynnä persumölinää, koska mm. sinä ja Ritala niistä päivittäin mölisitte.

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman

Pekka Näränen jo kuvaili omatkin tuntononi, joten toivotan kaikkea hyvää Myyryläiselle.

Käyttäjän ErkkiLatvala kuva
Erkki Latvala

Mihinkä Jarmo Makkonen on hävinnyt, kuka tietää ?

Harri Happari

Viisaat antaa periksi, loput jää oireilemaan persuista. Tästä tuleekin samanmielisten älykkökerho päätoimittajan johdolla :)

Käyttäjän JaakkoAalto1 kuva
Jaakko Aalto

Joskus nuorna miesnä ollessani minua opastettiin jossakin kiistatilanteessa, että viisaampi antaa periksi. Silloin sanoin siihen, että silloinhan puhevalta jää niille typerimmille. Olin kuulemma nenäkäs, mutta kyllä tuo logiikka minun mielestäni edelleen pätee.

Käyttäjän jussiosmola kuva
Matti Jussi Korhonen

Päätin italialaisen Ripasso punaviinilasillisen ja Parmesan juustosiivun rohkaisemana kirjoittaa, että...
Sitten huomasin merikarvialaisen (tai jostain sieltä päin) olevan, "tekopartaisen" miehen (JS #12) kirjoittaneen ajatukseni: "Karmeinta olisi jos vain lopettaisi kirjoittamisen eikä kukaan huomaisi. Siksi pitää aina kirjoittaa blogi siitä miten ei enää kirjoita blogia."

Moni huomionkipeä jahkailija on aikaisemminkin käyttänyt tuota taktiikkaa - ja sitten palannut palstalle. Luoteen heikkoutta tuo...

Illan huumoripläjäys: "Puheenvuoro - maan vaikuttavin blogipalvelu — Uusi Suomi"

Käyttäjän HenteriVirkkula kuva
Henteri Virkkula

Omat koirat purivat. Siinäpä se.

Käyttäjän SakariRajamaki kuva
Sakari Rajamäki

Edellenen blogini saa vahvistusta tästä tästä kirjoituksesta.

sakarirajamaki.puheenvuoro.uusisuomi.fi/277266-rasismihysteria-hallitsee-myos-kielikeskustelua

Eli kun Louekoski kirjoittaa kaksikielisyyttä koskevan blogin, jossa hän ainoastaan keskittyy ulisemaa olemattomasta rasismista. Sitten kun muut keskustelija yrittävät korjata hänen ajatusvirheensä hän sensuroi sellaiset kirjoitukset. Tästä syystä osa keskustelijoista kirjoittaa oma blogin vastatakseen Louekoskelle ja sitten vielä ylläpitö alkaa sensuroimaan niitäkin. Eli käytännössä ylläpito siis oikein tukee tälläistä rasismiulinaa.

Käyttäjän zzz333 kuva
kaija kelhu

Siltähän se nyt näyttää. Louekoski kärjistää ruotsinkielisten kärsimyksiä aivan suhteettomasti, vaikka enemmistö tässä hankalammassa tilanteessa kuitenkin on. Monikielisyyden tarve ei tietysti kosketa mitenkään ruotsinkielisiä, kun he saavat suomen taidon jo äidinmaidossa ihan ilmaiseksi. Sama asia kuin ulkomaille muuttaville perheille, lapset oppivat valtaväestön kielen jo lastentarhassa, kun vanhemmat vielä räpiköivät kielen alkeita.

Toimituksen poiminnat