Myyryläinen Kommentteja sinne sun tänne

Vaalirauhan julistus


 

Täten julistan itseäni koskevan vaalirauhan Suomen tasavallan eduskunnan ja Euroopan unionin parlamentin vaaleihin jotka pidetään sen lakien mukaisessa järjestyksessä vuonna 2019 j.a.a. 

 

Ottaen huomioon, että vaalikampanjan aikana ehdolla olevien poliitikkojen ja heitä tukevien luonnollisten ja juridisten henkilöiden puheet ja teot ovat vain mainontaa ja markkinointia vaalituloksen maksimoimiseksi ja, että olen äänestyspäätökseni jo hyvissä ajoin aiemmin tehnyt poliitikkojen aiemman käytöksen, puheiden ja tekojen, perusteella, julistan täten minä Jorma Juhani Myyryläinen, täysivaltainen ja rokotettu Suomen tasavallan kansalainen kaikella hallussani olevalla vallalla ja voimalla seuraavasti ja itseäni sitovasti:

 

 

1 §

 

En anna ehdokkaiden tämän julistuksen antamisen jälkeisten puheiden enkä tekojen vaikuttaa tekemiini äänestyspäätöksiin kummassakaan vaalissa.  Velvoitan kuitenkin itseni käyttämään äänioikeuttani ja antamaan hyväksyttävissä olevan äänen kummassakin vaalissa.

 

 

2 §

 

En kommentoi kenenkään ehdokkaan tai heidän tukijoidensa vaalikampanjoihin kuuluviksi tulkitsemiani puheita tai kirjoituksia julkisesti.

 

 

3 §

 

Tämä julistus on voimassa koko tämän maailmankaikkeuden tässä todellisuudessa siinä laajuudessa johon maailmankaikkeus on ehtinyt kunakin kampanjoinnin hetkenä laajeta Euroopan unionin parlamentin edustajien vaalipäivää seuraavan aamun aamupuuroon saakka.

 

 

4 §


Kaikki tähän julistukseen liittyvät tulkintakysymykset ratkaisen julistuksen antajana oman valintani ja harkintani puitteissa ja mukaisesti itse valitsemassani paikassa ja ajalla.  Julkistan mahdollisen harkintani tuloksen sopivaksi katsomallani tavalla mikäli katson sen aiheelliseksi ja yleistä tai yksityistä hyötyä edistäväksi.

 

 

5 §

 

Mikäli kuitenkin tätä julistusta vastaan rikon, ansaitsen kaiken sen mitä poliittinen vastuu tässä valtakunnassa kaikessa ankaruudessaan päälleni syytää.

 

 

 

Annettuna

Suomen tasavallan E:n kaupungissa, 

Linnunradan galaksissa

1. pvä:nä helmikuuta 2019 j.a.a.

 

 

 

---

Tämä julistus julkaistaan sekä Myyräntyötä-plokissa Google Inc:n Blogger-alustalla että Myyryläinen-plokissa Alma Media Oyj:n Uusi Suomi Puheenvuoro -palvelussa.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

4Suosittele

4 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (6 kommenttia)

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin

Noin tiukkaa sitoumusta en kykenisi itse mitenkään antamaan. :-D

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

Minä olenkin hyvä ihminen ;=7

Käyttäjän pekkaroponen1 kuva
Pekka Roponen

Otan kovemmat otteet käyttöön. Tämä on viimeinen varoitus kaikille poliitikoille. Jos ette pysty parempaan, kieltäydyn äänestämästä ketään.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

Roposen ultimaatumin toteuttaminen ei kuitenkaan estä etteikö jotkut kuitenkin menisi antamaan riittävästi ääniä joidenkin valikoitua. Yleensä käy vielä niin, että silloin kaikkein ketkuimmat tulee valituksi sillä tiedämmehän ketkä kuitenkin käy äänestämässä ilman Roposen omantunnontuskien kaltaisia estoja.

Meillä olisikin hyvä olla menettely jossa olisi mahdollisuus äänestää myös kaikkia ehdokkaita vastaan niin, että annetulla äänellä on sama valta ja voima kuin jonkun puolestakin annetulla äänellä.

Edellisessä julistuksessani (http://myyrylainen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/246821...) oli yhtenä paragrafina myös tuo vaatimus. En sitä laittanut tähän koska eduskunnan ja EU-parlamentin vaaleissa yleensä on tarjolla sen verran laaja kirjo, että sieltä yleensä löytyy joku johon n.s. "pitkin hampain" voi suostua. Silloin tuo vaatimus ei ole ihan yhtä keskeinen kuin esimerkiksi presidentinvaaleissa.

Käyttäjän JaakkoAalto1 kuva
Jaakko Aalto

Aika hyvä. Erityisesti ensimmäinen pykälä. Näytöt on annettu vaalikauden aikana, nyt on mainospuheiden vuoro. Omalta osaltani jättäisin sen pienen varauksen, että oikein raskaalla hölmöilyllä voi sen antamistaan odottavan äänen vielä menettää, mutta siinäkin kannattaa muistaa, että lipsahduksia sattuu hyvällekin eikä yksi erehdys saa mitätöidä muuten hyvää suoritusta.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

Olisin taipuvainen kannattamaan menettelyä jolla äänen voisi perua vielä vaalien jälkeenkin.

Aikoinaan m.m. NL:ssa oli menettely jossa äänestysalueen asukkaat saattoivat käynnistää prosessin jossa oli mahdollista saada valitun edustajan luottamus vaalipiirissään luottamusäänestykseen. Jos luottamusta ei tullut, seurauksena oli uusi ehdokasasettelu, uusi vaali ja uusi edustaja.

Toimituksen poiminnat