Myyryläinen Kommentteja sinne sun tänne

Todellinen pimppimellakka

Me olemme saaneet tottua kuinka suomalaiset sananvapauden airueet ovat julistaneet venäläisen Pussy Riot -ryhmän ("pimppimellakka") taistelevan sananvapauden puolesta putinilaista sortoa vastaan.


Nyt kuitenkin likipitäen samaan aikaan Espanjan viranomaiset ovat hyökänneet sikäläisen "Coño insumiso" -marssin  (tottelematon tai uppiniskainen pimppi) ja sen puolustajien kimppuun.   Marssilla kannettiin suurta muovista pimppiä kuin neitsyttä Mariaa itseään rukoiltiin p.pimppiä.


Viimeisin vaihe on, että näyttelijä Guillermo "Willy" Toledo Monsalve on pidätetty hänen kansalaistottelemattomuuttaan jäätyä saapumatta oikeuteen jossa häntä olisi syytetty uskonnon pilkasta kun kapinapimppiä puolustaakseen oli kertonut "paskovansa jumalaanne ja olevan paljon pa**aa neitsyt Marian dogmillekin" (vap.suom.  esp. alkup. tekstistä:"Yo me cago en Dios y me sobra mierda para cagarme en el dogma de la 'santidad y virginidad de la Virgen María'").   


Erilaisten asioiden, m.l. jumalat, päälle paskominen on vanha espanjalainen tapa kirota samoin kuin muiden maitoon, äitien päälle j.n.e.  Mikä tahansa pyhänä pidetty kelpaa.  Onpa yksi heidän lempijoulukoristeistaankin kakkiva paimen.


Nyt sikäläinen katolilaisuskovaisten lakimiesten yhdistys on saanut oikeuslaitoksen liikkeelle diktaattori Francon aikaisten lakien perusteella syyttämään sananvapauden puolustajia.  


Missä ovat siis suomalaiset sananvapauden puolustajat?  Eikö pitäisi nousta yhteiseen rintamaan francolaisia sortajia vastaan ihan EU:n sisämarkkinoilla?  En ole kuitenkaan nähnyt juttuakaan tiedonlevitteissä, en vale- enkä tosilevitteissä, en YLE:ssä enkä MV:ssä.


Jutusta ovat kertoneet englanniksi m.m.:
brittiläinen The Independent 
venäläinen Sputnik
espanjalaisen El Pais:n englanninkielinen versio


Motto: "I disapprove of what you say, but I will defend to the death your right to say it" (E.B.Hall; The Friends of Voltaire; 1906)
---

Olen julkaissut tämän pian myös Myyräntyötä-plokissani.

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

4Suosittele

4 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (37 kommenttia)

Käyttäjän deneidez kuva
Petri Pakarinen

Jos on todellakin tapahtunut noin kuin kerrot, niin itse olen tosiaan tuollaistakin vastaan.

Tosiaan tuota en ole minäkään nähnyt missään suomalaisessa mediassa.

Käyttäjän deneidez kuva
Petri Pakarinen

Muuten blogi on aika ironinen, kun muistaakseni pidät Suomen vihapuhelakia hyvänä asiana.

Tuollaisessakin tapahtumassa Suomen vihapuhelain mukaan voisi tuomita tekijän vihapuheesta, jos tuomitsijat olisivat oikeat.

Edit:
Itse asiassa kyseessä on viharikos.

http://www.telegraph.co.uk/news/2017/04/27/three-s...

Ja edelleen olen tuotakin vastaan kuin myös Suomen vihapuhelakia vastaan, joka voi myös mahdollistaa tuollaisen tuomitsemisen.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

Itse asiassa en ole koskaan ilmaissut puolustavani "vihapuhelakia" mutta en pidä ollenkaan pahana jos ihmisten yllättämistä vihaan toisia kohtaan saisi karsittua. Toivoisin sen tapahtuvan valistuksen ja jatkuvan sivistymisen kautta.

Kannatan maksimaalista sananvapautta tuohon kirjoitukseen lainaamani E.B.Hall:n hengessä. Mutta mielestäni väkivaltaan yllyttämistä ei pidä siltikään sietää.

Pekka Iiskonmaki

Eräs viisas totesi:''Pimpelipom''

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

Kenenkään päälle kakkiminen ei ole soveliasta. Tämän ymmärtänee Guillermo "Willy" Toledo Monsalvekin. Mutta eihän hän kenenkään päälle haluakaan kakata. Se että hän uhoaa kakkaavansa tai toivovansa kakkaa Jumalan tai Pyhän Neitsyt Marian dogmin päälle ei ole todellinen uhkakuva tai edes vihapuhetta. Jos Jumala toivoisi tuomioistuimen puuttuvan tapaukseen, hän kirjoittaisi kanteen. Jos Marian nimi tuli tahrituksi, ehkä hänen omaisensa asianomistajina voisi tehdä kunnianloukkauskanteen. Eri asia on kuitenkin, kuka omistaa tuon Mariaan liitetyn dogmin ja onko dogmilla kunnianloukkaamattomuussuojaa ylipäätään.

Taruolennon loukkaamisesta syyttäminen on jonkin sorttista komiikkaa. Marian neitsyenä synnyttämiseen liittyvä uskonnollinen dogmikaan ei pystyne suuremmin vaurioitumaan kakkimismielihalujen vuoksi. "Willy"hän pyrkii hautaamaan Marian teräksenlujan immenkalvon jäänteet ulosteeseensa.

Käyttäjän deneidez kuva
Petri Pakarinen

Oletko samaa mieltä kaikista muistakin uskonnoista? Yleensä jarrut menevät päälle, kun kyse on eräästä Suomessakin erikoisasemassa olevasta uskonnosta.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

"Taruolennon loukkaamisesta syyttäminen on jonkin sorttista komiikkaa."

Entä jos loukkaa muslimien pyhää mohammedia ja jopa piirtää pilakuvan? Suomessa näistä on jaettu koomisia rangaistuksia perussuomalaisille.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

Mohammed oli aito historiallinen henkilö, en pidä hänen päälleen kakkimista soveliaana. Eihän "Willy"kään Jeesuksen päälle kakkinut. Sellainen olisi ollut epäkunnioittavaa.

Mutta Jumalan päälle ulostellessaan "Willy" ulostaa myös Allahin päälle. Ei kai siinä mitään pahaa liene Makkosenkaan mielestä?

Käyttäjän MattiLehtinen kuva
Matti Lehtinen Vastaus kommenttiin #12

Oliko? Tämäkin taitaa olla kiistanalainen ja uskoon perustuva asia. Muhammedin olemassaolosta ei ole mitään muuta todisteita kuin satuja.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen Vastaus kommenttiin #15

Muhammedin olemassaolo lienee paremmin todistettu kuin Jeesuksen ja hänet olemme jo hyväksyneet historialliseksi henkilöksi.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

Kakkimisella uhkaaminen on ikiaikainen espanjalainen tapa kirota. He uhkaavat kakkia maitoosi, äitisi päällee ja muuallekin jos ovat tyytymättömiä sinuun. Ja jumalansa päälle he ovat uhanneet kaikkia myös jo iät ajat. Siis ihan yhtä paljon konkretiaa kuin jos me kehotamme toisiamme "suksimaan suolle", "hornan kuuseen" tai haistelemaan naisoletettujen genitaaleja t.m.s.

Kyse on siis käytöstavoista ja niiden rikkomisesta nimenomaan tietoisesti avatakseen toisten ihmisten silmiä huomaamaan ääliömäistä kaksinaismoralismia.

Tuosta taruolentojen ja niihin liitettyjen dogmien pilkkaamisesta olen samaa mieltä. Voiko esimerkiksi paranormaalia henkiolentoa julistavan uskomuksen päälle edes konkreettisesti vääntää torttua.

Käyttäjän mukitalo kuva
Veikko Mäkitalo

Taas yksi blogi todistaa, ei ole pelkoa kommunisteista nykysuomessa. Lastentarhan juttuja, onneksi ei ole Stalinin tapaista politrukkia puuhaamassa puhdistusta.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

Kysehän Espanjassa, siis EU:n "sisämarkkinoilla", on vain francolaisesta sananvapauden rajoittamisesta. Lastentarhajuttuja. Epäilenpä, että lastentarhassakin toimitaan oikeudenmukaisemmin.

Käyttäjän beige03 kuva
Risto Laine

Pussy Riot, jep. Tässä taannoin katselin youtubesta videota jossa kyseiset siideripissikset kaupassa tunki broilerin toosaansa ja laittoi kylmäaltaaseen takaisin, oma lapsi hämmentyneenä seuras vierestä.

Ei se iso vika tarvitse olla, kun se on päässä.

youtube hakuun: Alain Soral - Septembre 2012 14. Les Pussy Riot

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

No, voihan vittu !

Protestina sananvapauden fasistista raiskaamista vastaan en aio edes kusta tänä viikonloppuna Espanjaan päin.

Käyttäjän JaakkoAalto1 kuva
Jaakko Aalto

Pöljyys on pöljyyttä, harjoitti sitä sitten joku Pussy riot tai Cono Insumiso. Seurausten tulee olla suhteessa syyhyn, olipa kyseessä sitten noiden kahden porukan harjoittama häiriköinti, humalaisten kapakkarähinöinti tai murrosikäisten mökästäminen kesäteatterissa. Ja mikään noista ei oikeastaan ansaitse suurempaa huomiota.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

Eikö huomiota ansaitse sananvapauden kimppuun hyökkääminen Francon aikaisten lakipykälien perusteella tilanteessa joss meilläkin on vielä voimassa eräiden maailmankatsomusten suojeleminen erityisillä Rikoslain pykälillä? Etenkin kun samaan aikaan olemme innolla tuomitsemassa sananvapaudenloukkauksia toisaalla?

Käyttäjän JaakkoAalto1 kuva
Jaakko Aalto

Toistan:
Seurausten tulee olla suhteessa syyhyn, tapahtuipa tuo häiriköinti sitten Venäjällä tai Espanjassa, olipa kyseessä humalaisten kapakkarähinöinti tai murrosikäisten mökästäminen kesäteatterissa. Sillä ei ole merkitystä, kenen aikana lakipykälät on laadittu, jos seuraus on kohtuullisess suhteessa tekoon.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #25

Onko Aalto samaa mieltä jos kyseessä on esimerkiksi Stalinin ajan silloisiin vallanpitäjien tarpeisiin säädetyt moraalinvahtimislait?

Oikeasti kysehän on sananvapauden rajoittamisesta arkaaisten uskomusten suojelemiseksi ja niiden kaksinaismoralismin osoittamiseksi harjoitetusta kansalaistottelemattomuudesta.

Espanjassa toki enemmän omaehtoisesti espanjalaisten omasta toiminnasta mielipiteen ilmaisemisen puolesta joka ei tunnut muita juurikaan kiinnostavan. Venäjällä ehkä mahdollisesti on mukana myös ulkopuolisten halua järkyttää valtasuhteita joka tuntuu saavan tukea myös meidän tiedotusvälineiltämme.

Käyttäjän JaakkoAalto1 kuva
Jaakko Aalto Vastaus kommenttiin #28

Et nyt taida ymmärtää lukemaasi. Olennaista on teon ja sen seurausten suhde.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #29

Teoriassa ja yleisellä tasolla Aalto on oikeilla jäljillä ja erottelu tuleekin tehdä noin. Mutta laskeudutaan fyysisen konkretian tasolle.

Mikä järjellinen suhde on muinaisiin paranormaaleihin henkiolentoihin perustuvien dogmien pilkkaamisen rankaisemisessa nykyisessä EU:ssa?

Mikä järjellinen suhde on yleisten ja perinteisten espanjalaisilmausten käyttämisen rankaiseminen espanjalaisessa keskustelussa sananvapaudesta?

Minusta vertailu stalinistisiin ja francolaisiin moraalikieltoihin osoittaa tuollaisten seuraamusten typeryyden suhteessa nyt tehtyihin tekoihin kun Espanjassa nimen omaan sovellettiin vanhoja francolaisia lakeja nykyiseen yhteiskuntaan. Jollei osoita niin ollaan kovasti kaksinaismoralismin puolella.

Käyttäjän TimoTarus kuva
Timo Tarus

Kyse ei ole pöljyydestä vaan suunnitelmallisesta poliittisesta toiminnasta. George Soroksen Open Russian pyrkii tietysti lyömään kapuloita rattaisiin niin Putinille kuin Donald Trumpillekin.

Yhtenä työkaluna käytetään erilaisia aktiiviryhmiä kuten nyt Venäjällä kyseistä Pussy Riot-punkkari aktiiviryhmää joilla on tietenkin paljon julkisuutta "naisten oikeuksien" nimissä.

Pussy Riotin Nadya Tolokonnikova vieraili taannoin Georg Soroksen Aleksi-pojan 20 000 neliön palatsissa

https://www.dailymail.co.uk/news/article-3773358/W...

https://fi.wikipedia.org/wiki/Nade%C5%BEda_Tolokon...

Jos taas Euroopan sisällä tapahtuu vastaavaa "huliganismia" niin lehdistöä ei kiinnosta pätkääkään, eihän ole tarkoitus "hajoittaa" Eurooppaa..

Käyttäjän JaakkoAalto1 kuva
Jaakko Aalto

Suunnitelmallinen ja jonkun miljardöörin rahoittama pöljyys on yhtä kaikki pöljyyttä.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

Onhan Suomessakin tämä V-kieli ja V-kieliset.

Sitä saastaa on todella vaikea kunnella ja sulattaa minkäänlaisen sananvapauden nimissä.

Ei sillä puhetyylillä pystytä esittämään mitään järkevää, se on vain sellaista älytöntä mölinää.

Sananvapauden nimissä pitää näköjään sietää kaikelaista ääliömäisyyttä.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

Sananavapaudessa kai on oleellista antaa sananvapaus ilman, että arvioidaan vapautta sisällön perusteella.

Tässähän on oleellista, että meidän yhteiskunnassamme on tapana sallia Pussy Riot:n kaltaisille heidän sananvapautensa aina räävittömyyksiä ja luvattomuuksia myöten mutta tukea ja myötämieltä ei löydy samanlaiseen kun häiriköt eivät häiriköi sopivia vihollisia vastaan.

Siis kohdistin kritiikkini kaksinaismoralismia vastaan jota vastaan itseasiassa tunnistin myös "Coño insumiso" -marssin järjestäjienkin toimineen. Siis san Coño saa sympatiani.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"Sananavapaudessa kai on oleellista antaa sananvapaus ilman, että arvioidaan vapautta sisällön perusteella."

Näin on. Meillä pitää olla oikeus törkypuheeseen, vihapuheisiin, kaikenlaiseen paskanjauhantaan ja argumentointivirheisiin.

Silti nämä ovat surkeita ja ongelmallisia asioita yhteiskunnassa ja niitä kannattaa siis arvostella, mikä sekin arvostelu kuuluu siihen saman sananvapauden piiriin.

Minulla lienee oikeus myös sanoa sekin että minusta V-kielisyys ei tatvitsisi kuulua sananvapauden piiriin ja nämä V- kieliset, sekä Suomessa että ulkomailla, saisivat opetella ilmaisemaan itseään niin että sitä tavallinen ihminen kehtaa kuunnella.

Käyttäjän elina kuva
Elina Moustgaard

Jos ei vasemmisto ja vihreät olisi niin fanaattisesti rähmällään kulttuurirelativismin edessä, islam olisi joutunut jo ajat sitten erilaisten performanssien kohteeksi.

Tämä suvereenipimppi-tempaus on loistava performanssi - katsokaa suoraan siihen epäpyhäksi ja saastaiseksi alennettuun - te isät, pojat ja pyhät henget!

Ihan tosissaan, tämä moraalinen taantuminen on ollut havaittavissa koko Euroopassa viimeiset parikymmentä vuotta. Hyvää tarkoittava uskonnonvapaus on antanut primitiivisten kulttuurien paapomisen myötä meilläkin nostetta omille takapajuisille patriarkaalisille piireille ja oikeutuksen vaatia tyttöjen ja naisten suvereenisuutta kuriin, ensimmäiseksi aborttioikeuden kyseenalaistamalla.

Ikävä kyllä, meidän performanssitaiteilijat esiintyvät yleensä sisätiloissa, eikä karnevaalikulttuuria oikein ole kuten Espanjassa, mutta kyllä Suomessakin alkaa näkyä vastaavaa, kunhan meidänkin yhteiskuntakriittiset taiteilijat lopettavat pelkäämästä rasistiksi tai äärioikeistolaisiksi leumautumista. Niin skitsofreenistä se tänä päivänä on.

Kuva hienosta pimppiteoksesta olisi ollut oikein näyttävä tässä kirjoituksesi ohessa, Jorma!

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

Yleisön pyynnostä: https://s4.eestatic.com/2016/09/20/actualidad/Actu... ja https://cdn.20m.es/img2/recortes/2014/04/14/168716... sekä https://apoyoconoinsumiso.wordpress.com/. Lisää löytyy hakusanaloilla "cono+insumiso" jos tarvetta ilmenee.

P.s. en ole lisäillyt kuvia plokitekstieni joukkoon koska olen halunnut luottaa sanan voimaan.

Käyttäjän elina kuva
Elina Moustgaard

Kiitos! Komea ympärileikkaamaton ehta pimppi:)

P.s. "Yksi kuva kertoo enemmän kuin tuhat sanaa"- eikö se niin mennyt? No, ainakin hyvä keino tehostamaan tekstin sanomaa;)

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #26

Yksi kuva myös haluttaessa valehtelee enemmän kuin tuhat sanaa.

No, ehkä kuva muovisesta pimpistä olisi sopinut yhteen Pussy Riot:n erääseen Nevan siltaan piirtämän pippelin kanssa: http://www.ljplus.ru/img4/p/l/plucer/__penis-bridg....

Toisaalta genitaalien kuvilla tahtoo olla tapana vetää puoleensä ylenmäärin toisaalta keskenkasvuisesti kikattavia ja toisaalta moraalisen ähkynsä kanssa taistelevia mielensäpahoittajia jotta sanoma hukkuu. Tosin sen tuntuvat kadottavan helposti niin monet muutkin ohipuhujat.

Nikolai Holopainen

Päädyimme vuosia sitten toiseen käännökseen Pussy riotista. Yhdyssanan ensimmäinen osa alkoi sanalla P ja loppuosa oli kapina.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

Omasta mielestäni "pimppi" on siistimpi kuin se toinen P:llä alkava. Sellaista kieltä äidinkielenopettajamme Mikkelin lyseossa nimittivät aikoinaan katupoikakieleksi enkä minä sellaista.

Toisaalta "kapina" on kai englanniksi "rebel" ja "riot" enemmänkin "mellakka", "hulina", "rähinä" ja verbinä "mellastaa", "rähinöidä", "rettelöidä" j.n.e.

Onkohan Pussy riot:lla itsellään ollenkaan venäjänkielistä nimeä vai onko se kokonaan tarkoitettu kansainvälisille markkinoille?

P.s. Tuo Holopaisen kommenti vaati hyväksymiseni vaikka olen asettanut kommentoinnin vapaaksi. Huomasin sen odottavan sitä vasta nyt joten anelen anteeksi hitauttani ja laiskuuttani. Se on semmosta meittin tämmösten eläkeläispapparaisten kanssa.

Nikolai Holopainen

Todennäköisesti kansaivälisille markkinoille kuten Navalny, joka naama vihreänä Zelenkasta väittää joutuneensa hyökkäyksen uhriksi. Vankilamellakan kohdalla puhutaan kai kapinasta ja kapinan kanssa rimmaa paremmin...:) https://www.youtube.com/watch?v=s4jRbiXZ6KI

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #34

Dimetyyliammoniumkloridi eli malakiitinvihreä "solutio viridis nitentis spirituosa" pitänee ihon hehkeänä samalla kun puhdistaa pienempiä osumia ja värjää kivasti kankaita.

Vankilassa kärhämöinti kai tulkitaan turhankin herkästi kapinaksi heti jos yhtä useampi uskaltaa nousta vartioivia väkivaltakoneiston palkollisia vastaan ihan mistä syystä tahansa järjestäytyneesti tai ihan vain ex tempore.

Oikeasti kumminkin kapinassa lienee kyse organisoidusta ja suunnitelmallisesta vallantavoittelusta joka onnistuessaan on joko vallankaappaus tai -kumous riippuen onko tarkoitus vain vaihtaa vallanhaltijat vai myös muuttaa vallanrakenteita. Epäonnistuessaan se jää "vain" kapinaksi.

Mellakat ja hulinat taas ovat vain yksitäisiä rähinöitä joilla saattaa olla merkitystä kapinan yhtenä keinona tai sitten ei jolloin ne ovat vain järjestäjiensä turhautumisen purkamista, huomiontavoittelua, provosoitumisia tai provokaatioita joko oikealla tai väärällä lipulla t.m.s. Ehkä myös joskus vääryydeksi koetun vastustamista ja siten tavallaan kansalaistottelemattomuutta mutta yleisemmin kai huomionkipeyttä omalle tai takapirujen asialle.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

Seuraavaksi suosittelisin erilaisten pimppimellakkafanien suuntaavan katseensa taas takaisin Espanjaan.

Siellä on FEMEN-aktivisteja tuomiolla vuonna 2014 järjestämästään mielenosoituksesta Almudena:n katedraalissa M.Rajoy Brey:n hallituksen abortinkieltosuunnitelmia vastaan. Katolisten lakimiesten yhdistys vaatii kahden vuoden vankeutta uskonnollisen vihan lietsomisesta ja todennäköinen tuomio on yhdeksän kuukautta jumalanpilkasta.

Jos pimppimellakka Kr.Vapahtajan katedraalissa Moskovassa on sananvapautta niin eikö myös paljaat tissit Almudenassa mene samaan kategoriaan? Missä ovat siis rohkeat ja alativalppaat sananvapauden puolustajat?

(Lähteitä:
https://www.efe.com/efe/english/world/spanish-femi...
https://elpais.com/ccaa/2018/11/16/madrid/15423578...)

Toimituksen poiminnat