Myyryläinen Kommentteja sinne sun tänne

Äärioikeisto vie - vasemmisto ei edes vikise

Jälleen valtamedian uutisvirta näyttää kiertäneen nykyisessä menossamme kuvaavan tapahtuman. 

Ruotsissa sikäläinen Sosiaalidemokraattinen ammattiliitto LO, akateeminen ammattiliittoyhtymä TCO ja Ruotsin elinkeinoelämän keskusliitto ovat yllättäen esittäneet sopimusta ”ruotsalaisen mallin pelastamiseksi” lakko-oikeutta rajoittamalla.  Taustalla on kiista kuka saa edustaa satamatyöläisiä Göteborgin satamassa mutta seuraukset kauaskantoisemmat.

Mutta tälläisten todella tärkeiden kysymysten asemesta Ruotsin tilanteesta nostetaan kuitenkin esille vain se mistä ääliöoikeisto, siis pääasiassa sikäläinen Sverigedemokraatterna, haluaa keskustella eli öyhötetään maahanmuutosta ja sen lieveilmiöistä kuten juurikin SD:n suosiosta tulevissa vaaleissa.  

Ovatko kaikki ja etenkin vasemmistolaiset, vasemmistoliittolaiset kuin muutkin vasemmistolaiset, menneet tässä äärioikeiston ansaan? 

Kukaan ei edes huomaa kuinka tälläkin hetkellä Ruotsissa on pidätettynä aktiiveja jotka olivat menossa niiden harvojen tilanteen huomanneiden ja siihen reagoineiden Strike Back- sekä sitä seuranneeseen antifasistiseen Kämpa Stockholm -mielenosoitukseen.  Ikäänkuin mielenosoittaminenkin olisi jo rikollista sillä nuo ihmiset ovat kiinniotettuina, ei siis pidätettyinä tai syytettyinä, epäiltynä maahanpyrkimisestä rikollisessa tarkoituksessa.  Mukana lienee myös suomalaisia.

Tuo mielenosoitus pidettiin 25/8 eli viime lauantaina. Täältä Suomesta katsottuna täydessä hiljaisuudessa.  Itse huomasin sen Varisverkoston kautta. Mutta sen sijaan ihmetellään kuin SD menestyy silloin kun kukaan ei tee millekään mitään työnantajien hivutuksen edessä ay-liikkeen huippujohto vain myötäilee heitä.  Tai jos joku harva tekeekin niin ollaan kuin kuin se kuuluisia k**i siinä kuuluissa sukassa ettei vain kukaan meitä huomaisi ja vaatisi puolustamaan työläisten oikeuksia.

Onko syytä ihmetellä jos työnantajat vievät kuin sikaa säkissä.  Eikö silloin ole pikemminkin selvää miksi tyytymättömät ihmiset lähtevät niiden mukaan joilla on esittää selkeä vihollinen, vaikkakin väärä.  Ehkäpä jos puolueiksi ja ammattiyhdistysliikkeeksi järjestäynyt vasemmisto ottaisi lusikan takaisin kauniiseen käteensä ja alkaisi ajaa tavallisten työtätekevien ihmisten etuja niin ääliöoikeistolaiset jäisivät nuolemaan näppejään.

---

Julkaisin tämän myös Myyräntyötä-plokissani.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (15 kommenttia)

Käyttäjän TeppoMesimki kuva
Teppo Mesimäki

Blogistilta tuli öyhöttäessä unohdettua totuus. Virhevasemmiston harjoittama haitallinen maahanmuuttopolitiikka on nostanut maahanmuuton vaalien suosituksi puheen aiheeksi.

Ps. Erikoista että jos ehdottaa feministiseen maahanmuuttopolitiikkaan muutoksia niin tulkitset sen öyhöttämiseksi..

Hälsningar från Stockholm

Käyttäjän JuhaMakkonen1 kuva
Juha Makkonen

#1
Virhevasemmiston harjoittama haitallinen maahanmuuttopolitiikka on nostanut maahanmuuton vaalien suosituksi puheen aiheeksi.
............

Tietääkseni sekä Vasemmistoliitto että Vihreät eivät ole hallituksessa.

Käyttäjän TeppoMesimki kuva
Teppo Mesimäki

Ja mitenhän tämä tiedosi nyt liittyy näihin Ruotsin vaaleihin?

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #8

En rajannut keskustelua Ruotsin vaaleihin.

On syytä huomata, että myös Ruotsissa eletään kapitalismia kapitalismiksi eikä siellä harjoiteta kovin vasemmistolaista politiikkaa. Sielläkin perinteelliset puolueet blokista riippumatta kisaavat SD:n kanssa kuka on niuhompi ja samalla viranomaiset tukevat pitämällä erimieltä olevia mielenosoittajia kiinniotettuina.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Vasemmisto toimii hyödyllisten idioottien tapaan omia etujaan vastaan ja ovat helposti höynäytettävissä.

Pekka Iiskonmaki

#2
Jarmo sen totuuden jo laukaisi ilmoille.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

Tässä tapauksessa eduskuntapuolueisiin organisoitunut vasemmisto ja ay-liikkeen huippujohto on todellakin höynäytetty. Epäilen kuitenkin Makkosen et al olevan vielä enemmän vastaan niitä vasemmistolaisia joita ei ole saatu höynäytettyä. Esimerkiksi niitä vastaan jotka edelleenkin ovat kiinniotettuina Ruotsissa ja joiden vapauttamiseksi eilenkin järjestettiin mielenosoituksia Ruotsin edustuston ja konsulaattien edessä: https://varisverkosto.com/2018/08/tku-mielenosoitu...

Käyttäjän deneidez kuva
Petri Pakarinen

Täsmälleen sama tulee tapahtumaan muissakin asioissa. Kun asiat viedään typeryyden tasolle tarpeeksi suuren osan mielestä, niin korjausliike voi heilahtaa aika pitkällekin täysin päinvastaiseen suuntaan.

Pekka Iiskonmaki
Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin

Ei huomata Suomessa, koska media luo Suomeen Some-kuplan kaltaisen ilmiön. Suomessa vallitsee oma suomalainen mediakupla. Sen sisällä olemme ja jos ei seuraa riittävästi muiden maiden mediaa, niin saa kuplassa rajoittuneen kuvan maailmasta.

Pekka Iiskonmaki

#9
Ihmeen hyvin se puree suomalaisiin ja uutta tietoa ei kaivata.

Venäläinen kansanluonne on hyvin lähellä suomalaista.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

Kaima on on oikeilla jäljillä. Me elämme gramscilaisittain n.s. porvarillisessa hegemoniassa. Siinä valtaapitävät määrittelevät mistä yhteiskunnassa keskustellaan. Tällä hetkellä se näyttää olevan matu-kriitikoiden puheenaiheet ja he.

Meidän tulee siis kysyä miksi? Miksi juuri SD Ruotsissa, PS Suomessa j.n.e. saavat asettaa puheenaiheet? Mitä sillä valtaapitävät hakevat?

Vanha kiinalainen kansanviisaus kehottaa katsomaan taivaalle osoittavan selän taakse. Sieltä löytyy syy?

Harjoittaako meidän eliittimme tällä hetkellä n.s. karavaani-politiikkaa jossa piskit räksyttävät mutta A.Qadim ohjaa karavaanin sille keitaalle jossa sen omistajat pääsevät siitä nauttimaan. Sillä välin piskit kaluavat karavaanista niille heitettyä raatoa mutta karavaani jatkaa rauhassa. Sadussa A.Baba pysäytti rosvot mutta ketkä todellisessa elämässä? Se taitaa jäädä ihan meidän itsemme tehtäväksi.

Käyttäjän jannekejo kuva
Janne Kejo

Hyvä analyysi tärkeästä asiasta. Yksi tärkeimpiä seikkoja paremman yhteiskunnan rakentamiseksi onkin mielestäni siihen pyrkiminen, että mahdollisimman moni ensinnäkin tunnistaisi, mistä hänen "omat" ajatuksensa kumpuavat ja että valtamedia ei todellakaan kerro kaikkea, vaan päättää melko tarkoitushakuisesti, mitkä asiat ovat ylipäätään kertomisen arvoisia ja mistä näkökulmasta käsin ne kerrotaan.

Yhtenä pikku esimerkkinä voisi antaa jokaiselle "kotitehtäväksi" sen tarkkailemisen, kuinka usein valtamediassa puhutaan palkoista kustannuksina (kapitalistin näkökulma / "palkkakustannukset") ja kuinka usein tuloina (työläisen näkökulma / "palkkatulot")? Lisäksi tehtävään kuuluu erityisesti sen tarkkaileminen, miten meidän vaaleissa valitsemamme poliitikot noista puhuvat. Poliitikot on valittu työläisten äänillä (työväenluokkaan kuuluu noin 99% väestöstä), mutta katsovatko poliitikot asioita työväenluokan vai kapitalistiluokan näkökulmasta?

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

Kejon kotitehtävä voisi olla suorittajaltaan avartava.

Sen lisäksi tuota "ajatusten kumpuamista" voisi tutkailla vaikkä tämänkin plokin tiimoilla eli siitä mihin eri kommentoijat kirjoituksessa tarttuivat.

Otos on toki pieni ja kapea mutta samaa voi jatkaa muissa kirjoituksissa muualla.

Toimituksen poiminnat