Myyryläinen Kommentteja sinne sun tänne

Boikotti Duumassa

Mehän kaikki tiedämme, tai ainakin luulemme tietävämme, venäläisten tiedonlevitteiden olevan V.Putinin käsissä olevan valtioapparaatin (lue: Kremlin) hallussa ja käskyvallassa. Mitä meidän pitäisi ajatella kun ne ovat nousseet kapinaan Putinin toista käsikassaraa Valtion duumaa vastaan?

Ainakin useat tiedonvälitteet tietävät kertoa useiden mediatalojen julistaneen Duman boikottiin koska sen eettinen toimikunta ei ole ryhtynyt toimenpiteisiin sen jälkeen kun ulkoasiain komitean puheenjohtajan L.Slutskin on väitetty syyllistyneen seksuaaliseen ahdisteluun. Slutski kuuluu Liberaalidemokraatteihin eli shirinovskilaisiin. Tilanteesta ovat kertoneet ainakin venäläinen Tass, englantilainen GuardianWashington Post, turkkilainen Hürriyet ja monet muut. Suomessa on ollut hiljaisempaa, ilmeisesti vain Hesarissa on uutiskynnys riittävän matalalla.

Mukana boikotissa lienevät ainakin RBKTV DosdRTVIEcho MoskviLentaKomersant ja Vedomosti. Ehkä muitakin. Boikotti vaihtelee kieltäytymisestä olla ollenkaan tekemisissä Duuman kanssa kieltäytymisiin tapaamasta asianomaista Slutskia. Osa boikotoijista on lännessä n.s. itsenäisinä mainostettuja, osa putinistisiksi tuomittuja.

Boikotin taustalla on kolmen BBC:n Moskovan toimituksen työntekijän syytökset Slutskin epäasiallisesta käytöksestä. En kuitenkaan ole huomannut BBC:n itse kertovan boikotista vaikka muuten onkin asiaa uutisoinut.

Itseni on vaikea ottaa kantaa näillä tiedoilla kumpaankaan suuntaan mutta haluaisin lähestyä tapahtunutta sen kuvan kautta joka meille on rakennettu sikäläisistä oloista putinistisena pakkovaltana jossa risukaan ei katkea Putinin tietämättä ja käskemättä tai seuraukset ovat myrkylliset. Mitä tämä kertoo Putinin ja Kremlin apparaatin otteesta tiedonvälitteisiin?

Onko Vladimir Vladimirovitsin kaikkialle yltävä ote lipsumassa vai onko venäläisillä tiedotusvälineillä kuitenkin oma äänensä vai onko tämä katala juoni jolla yritetään harhauttaa läntisiä hyväuskoisia epäilemään hyvää, vapaata ja laadukasta läntistä tietoa Kremlin tiukasta otteesta kaikkeen mitä Venäjälässä tapahtuu? Poissuljettuahan tietysti on, että BBC:n toimittajat olisivat keittäneet koko jutun kasaan jossakin russofobisessa tarkoituksessa.


---

Julkaisin tämän kirjoituksen juuri äsken myös Myyräntyötä-plokissani.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (31 kommenttia)

Käyttäjän PekkaSiikala11 kuva
Pekka Siikala

Media on rakentanut mielikuvan, jossa Putinilla on valtaa enemmän kuin kenelläkään muulla koskaan missään, ja että hän myös käyttää sitä kaikessa ja kaikkialla, ja jossa yksikään venäläinen ei tee koskaan missään mitään ilman Putinin käskyä.

Tällaista kutsutaan demonisoivaksi propagandaksi.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Myyryläinen tuota mielikuvaa nyt rakentaa eikä "media." Ei blogin aihe liity Putiniin millään tavalla.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

Snellmanille ei tainnut selvitä plokikirjoitukseni aihe. Siis rautalankaa: kirjoitin eräiden lehti- ja uutistalojen julistaman Duuma-boikotin kautta ja se esimerkkinä meille rakennetusta Putin-kuvasta kaikkea Venäjällä hallitseva. Siis myös lehdistöä ja Duumaa. Ja kyseenalaistin sen sillä tämän kriisin jälkeen kaikki ei ole niinkuin meille rakennettu kuva näyttää: joko a) Putin ei hallitse duumaa, b) hän ei hallitse lehdistöä tai c) hän ei hallitse kumpaakaan. Muuten tälläistä Putinin lehdistö vastaan Putinin Duuma ei olisi tullut. Sillä tarvitaan vallan mahoton salaliittoteoreetikko kehittämään skenaario jossa Putin olisi suunnitellut tämän jutun ja saanut BBC:n toimittajatkin mukaan salajuoneensa.

Käyttäjän jopali kuva
Johan Lindholm

Oikeastaan tämä on olkiukkoilua... Eihän tässä ole kyse boikotista Putinia vastaan missään mielessä. Vai ymmärsinkö asian täysin väärin?

Palaa siis asiaan, kun valtionduuma tai viestimet sanovat jotain Putinia vastaan.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

Hämäläinen tuossa alla taisi löytää asetelman herkullisuuden Lindholmia paremmin?

Sillä eikö Putinin hallitseman lehdistön boikotti Puninin hallitsemaa Duumaa vastaan olekin jänskää seurattavaa?

Käyttäjän jopali kuva
Johan Lindholm

Hyvä Jarmo, et siis ole ajatellut, että ehkä Putilla ei ole mitään ongelmia boikotin kanssa? Eihän sen kohteena ole edes hänen puolueensa jäsen. Sitä paitsi, jos duumalla ei oikeastaan ole mitään itsenäistä valtaa, ei ole väliä, onko se boikotissa vai ei... (ihan vain viittauksena sinun käsikassaraasi)

Tämäkin on täysin mahdollista, eikö? Tietenkin spekuloin vain, mitään todisteita minulla ei todellakaan ole, mutta eihän sinunkaaan juttusi oikeastaan mihinkään perustunut, mikä oli valitettavaa.

Voisinko muuten kysyä, kun selkeäsi osaat venäjää (minä en) ja olet paremmin tietoinen venäjän viestimistä. Onko niissä koskaan ollut Putiniin kriittisesti suhtautuvia juttuja? Ja tässä yhteydessä tarkoitan valtiollisia viestimiä ja vaikkapa isoja yksityisiä TV-kanavia. Jos on ollut, olisin kiitollinen esimerkistä.

Eli kuten sanoin: palaa sitten, kun duuma tai viestimet kritisoivat Putinia. Olisi todellakin kiintoisaa nähdä, mitä silloin tapahtuu. Mitä sinä uskoisit tapahtuvan?

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #7

Toki hetken pohdiskelin Duuman merkitystä. Jos lähdemme Lindholmin ajatusleikkiin merkityksettömästä Duumasta Putinin käsissä niin olettaisin silloin sen sisältävän ajatuksen siitä fasadina, n.s. Potemkinin kulissina jolla ehkä mahdollisestie sitettäisi kuvaa demokraattisista elimistä. Kuinka siihen sopii tiedonvälittäjien boikotit? Sellainen han rikkoisi kaikki kulissin ikkunat ja samalla koko ajatusleikin, vai kuinka?

Mitä todisteisiin tulee niin minä olen netissä juttujaan levittävien varassa. Siis nuo kirjoituksessani mainitsemat ja muutamia muita. Niistä poimin siis juttuni ainekset. Niiden näin yhdistäminen on vain omaani, muu mediasta poimittua.

Oma venäjän kielen taitoni on suorastaan kehno, säälittävän ja hävettävän kehno. Valtaosa seuraamastani Venäjän tapahtumiin liittyvästä uutisoinnista on siis englannin tai saksan kielisiä. Venäjän kanssa joudun käyttämään apuvälineitä kuten sanakirjoja ja verkosta löytyvä kääntäjiä mutta pyrin sitäkin tekemään sen minä muun maailman uutisten seuraamiselta "Venäjän kimppuun" ehdin.

Viimeisimmät Putiniin kriittisesti suhtautuvat venäläisten tiedotusvälineiden uutiset olen huomannut jutuissa jotka ovat kuvanneet presidentinvaalien kampanjointia ja hänen kilpailijoidensa vaaliavautumisia. Esimerkiksi kommunistien ehdokas P.Grudinin arvosteli kipakasti ehdokas Putinin vaaleihin saamaa asemaa epäreiluksi muita kohtaan.

Aiheeni tässä kirjoituksessa oli tuo aiemmin mainitsemani "Putinin tiedotusvälineet" c. "Putinin Duuma". Onko minun jatkossa pyydettävä Lindholmilta lupa aihevalintoihini vai olenko vapaa valitsemaan ne itse?

Käyttäjän jopali kuva
Johan Lindholm Vastaus kommenttiin #12

Hyvä Jarmo, kai voin sanoa Jarmo? Vai haluatko mieluumiin, että sanon Myyryläinen. Itse pidän paljon enemmän etunimistä. Sitä paitsi sukunimen käyttö tekee kirjoituksistasi hieman nokkavia, sillä et silloin vastaa minulle - lähinnä puhut "yleisölle".

Ensimmäinen kappaleesi on hieman huvittava. Sinähän puhuit käsikassarasta ja minä vain menin siihen mukaan eli ei kyse ollut oikeastaan minun ajatusleikistäni - jatkoin vain siitä, mihin sinä jäit.

Unohdat sitä paitsi täysin sen, että boikotin kohteena on "liberaalidemokraattien" edustaja, ei Putinin puolueen. Eikö muuten ole uskomaton nimi juuri tälle puolueelle, jolla ei taida olla yhtään mitään tekemistä liberalismin eikä demokratian kanssa.

Boikotilla ei siis ole oikeastaan mitään vaikutusta Putiniin. Eli miksi ihmeessä hän ei voisi vapaasti sallia boikotin jatkuvan? Tai ainakin, miksi hän välittäisi koko boikotista? Hänhän voi jopa hyötyä siitä poliittisesti.

Kiitoksia esimerkistä. Oliko se todellakin jossakin valtiollisessa viestimessä? Vaikkapa RT:ssä?

Viimeinen kappaleesi on aika lapsellinen. Enpä olisi uskonut sinusta.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen Vastaus kommenttiin #13

"Hyvä Jarmo, kai voin sanoa Jarmo?"

Miksi sanot Jarmoksi kun nimi on selkeästi Jorma?

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #13

Boikotin kohteena on toisilla lib.dem. Slutski, toisilla koko Duuma. Joten sitä ei voi pitää vain ja ainoastaan kohdistettuna kohti tuota "omituisten otusten kerhoa".

V.Žirinovskin liberaalidemokraattinen puolue ("Либерально-демократическая партия России") on todellakin kummajainen. Myös muuten kuin nimeltään. Sen poliittinen linjahan populistisräyhäisänmaallinen mutta jos Kreml oikeasti tarvitsee tukea, Zirinovski tietää puolensa. Siinä suhteessa se vertautuu mainiosti suomalaisiin ääripopulistisiin liikkeisiin jotka toimivat ikäänkuin vallan valitusosastoina: valittaa saa kunhan se ei uhkaa vallanpitäjien asemaa.

Puolueita on nimetty omituisesti brändejä rakennellen kautta maailman sivu. Hassuinniistä minusta on Meksikon institutionalistinen vallankumouspuolue ("Partido Revolucionario Institucional").

Mikä olisi se "ansaintalogiikka" jolla Putin voisi hyötyä tästä jupakasta? Jopa suunnitelmallisesti? Onhan muistettava, että läntisessä tiedonvälityksessä on venäläisillä (lue Kremlillä) osoitettu olevan tarkoituksena osoittaa heillä olevan toimiva demokratia toimivine instituutioineen. Sellaiseen kuuluu myös toimiva kansanedustuslaitos eli tässä tapauksessa Valtion duumaan ja Liittoneuvostoon jakautuva Liittokokous. Pikemmin siltä kannalta olisi parempi vain pistää käsikassaransa kiillottamaan niiden kylkeä ja hoitaa zirinovskilaisten individien paimentaminen muin keinoin.

Muistelen lukeneeni P.Grudininin harjoittamasta kritiikistä sekä RT:stä että Sputnikista. Tässä linkki erääseen Sputnikista löytyvään: https://sputniknews.com/russia-elections-2018-news...

P.s. Olen tietoisesti valinnut tavakseni nimittää tälläisissä julkisissa kirjoituksissani nimittää ihmisisiä heidän sukunimillään useammastikin syystä. ensinnäkin olen jo sen ikäinen, että minut on opetettu teitittelemään vieraita ihmisiä. Toisaalta olen huomannut, että joissakin tapauksissa jotkut kokevat etunimen käytön vähätteleväksi. LIsäksi monessa tapauksessa samoilla palstoilla esiintyy samannimisiä ihmissiä jolloin sukunimi kohdistaa paremmin. Päädyin tähän sukunimilinjaan jotta minun ei tarvitse pohtia miten milloinkin kohdistan tunnistamisen. Laiskuutta siis eikä nokkavuutta (sen osoitamiseen sorrun ajoittain muin keinoin). Toisaalta on totta, että en kohdista vastaustani vain a.ao. kommentoijalle vaan kaikelle lukemishalukkaalle yleisölle.

P.p.s. Viimeisen kappaleeni piikki oli suunnattu kohti Lindholmin kehotusta palata astialle Duuman tai lehdistön arvostellessa Putnia jonka tarkoituksena koin ja koen edelleenkin yrityksenä ohjailla aiheenvalintaa.

Käyttäjän jopali kuva
Johan Lindholm Vastaus kommenttiin #12

Pyydän tässä anteeksi, että olen kirjoittanut Jarmo vaikka sen tietenkin olisi pitänyt olle Jorma. Pyydän nöirimmin anteeksi tätä virhettäni, joka ei todellakaan ollut tahallinen.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #21

Ei haittaa, tunnistin kuitenkin itseni. Kiitos kuitenkin anteeksipyynnöstä.

Juha Hämäläinen

Putin vastaan Putin! Vaikkaan että Putin voittaa käsikassaroineen Putinin käsikassaroineen. BetOn sivusto antaa Putin ensimmäiselle 1:9 suhteen ja Putin kakkoselle pyyhkeen.

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Hyvä Jorma että julkaisit tämän Kremliä ja koko maailmaa järisyttävän uutisen. Kyllä nyt Putinin housut tutisevat, ettei vain tulisi lähtö Kremlistä ihan loppusuoralla. Luulis että Putinin tasoiselle miehlle löytyy seksiseuraa joka puolelta ettei tarvis kenenkkään ahdistella:)

Juha Hämäläinen

Mirala ja luetun ymmärtäminen! Ei sovi yhteen!

Josko yksittäisinä lauseina menisi paremmin läpi. Blogissa lukee:

" ulkoasiain komitean puheenjohtajan L.Slutskin on väitetty syyllistyneen seksuaaliseen ahdisteluun."

Ei siis "Luulis että Putinin tasoiselle miehlle löytyy seksiseuraa joka puolelta ettei tarvis kenenkkään ahdistella:)"

Miralan voisi olla parempi keskittyä omaan seksuaalielämään, vaikka Putinin pariutumiselämään puuttumisen halut olisivat kuinka kovat.

Älä huoli Leo. Kyllä Vladi perää saa ja todennäköisesti enemmän, kuin kukaan meistä täällä blogistanissa leukailevista.

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Anteeksi, luin vain ensimmäisen kappaleen. Sen tiedon perusteella sitten kirjoitin, anteeksi. Sana boikotti ja kaksi kertaa Putin riittivät minulle tekemään väärän johtopäätöksen. Oikeastaan Jorma johdatteli harhaan. Heti alussa olisi pitänyt sanoa mistä on kysymys.

Juha Hämäläinen Vastaus kommenttiin #8

Turhaan meiltä kyselet anteeksia. Mene peilin eteen ja keskustele itsesi kanssa se saattaa helpottaa "luin vain ensimmäisen kappaleen" - ongelmaan. (Hämiö)

Me tai ainakaan minä en ole tuomarin arvoinen, vaikka sinulla sitä vikaa onkin (Hämiö)

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #8

Olisi toivottavaa, että lukisi koko kirjoituksen ja kommentoisi vasta sitten. Miralakin. Mutta plokistin vikahan se on jollei Mirala jaksa loppuun asti. Tulisi kuitenkin kokonaan lukemalla tolkullisempaa kommenttia.

Toisaalta tämä avaa Miralan muitakin kommentteja ihan uudessa valossa luoden niihin ymmärrystä.

Käyttäjän mmarttila kuva
Markku Marttila

Leo Miralastako tässä tehdään vikapää, vaikka ei blogisti Myyryläinen itsekään osaa toistaiseksi sanoa, mistä hänen jutussaan on lopulta kysymys.

Oma arvioni on, että meneillään saattaa olla duuman poliittisen arvostuksen hallittu pudottamisprosessi siinä tarkoituksessa, että Vladimir Vladimirovitšin maine ja kunnioitus vastaavasti vielä entisestään Venäjän isähahmona nousisi.

Venäläisten on kansallisen turvallisuuden nimissä tunnustettava ainoa toivonsa: 'in Putin we trust' (och samma på ryska).

Juha Hämäläinen

Herra Marttila ei siis näe mitään vikka siinä että Putinin syyksi siirrtetään toisen puolueen edustajan seksualliset häirinnät, ihan kuin putte olisi syyllinen joakiseen perän rapsutuksen joka Venäjällä tapahtuu....

Olen hämmentynyt kommentoinnistanne, mutta jokainen blogin todella lukenut huomaa Miralan lapsellisen virheen, jonka hän myös itse miehenä miehekkästi tunnusti.

Osaatteko olla Miralan mittainen?

Käyttäjän mmarttila kuva
Markku Marttila

Herra Hämäläinen voisi laittaa sen korkin kiinni (kuvaannollisesti ainakin) ja miettiä, onko blogin aiheena tuo mainio Salmin evakkopoika Leo Mirala vaiko sittenkin Kremlin isäntä V.Putin ja Venäjän duuman ulkoasiainvaliokunnan puheenjohtaja Leonid Slutsky sekä jälkimmäisen mahdolliset käpälöinnit ymv. oletetut erheet.

Kun toivottavasti huomaat kumpi aihepiiri on kysymyksessä, voit seuraavaksi arvioida, olenko yhtään oikeilla jäljillä kommentissani #14. Saatan erehtyäkin, mutta lohduttaudun sillä, ettei blogistikaan vielä ole täysin varma, mistä ongelmasta tässä on kyse. Tarkkaavaista illan jatkoa!

Juha Hämäläinen Vastaus kommenttiin #18

Heh. Olette väärässä kaikessa mitä kohdistatte henkilöön, mutta nuku silti rauhaisasti herra Marttila.

Keskustelu on loppu.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

Mirala teki itse itsensä vikapääksi kun ei lukenut koko tekstiä ennenkuin lähti sitä kommentoimaan. Hänessä oli kuitenkin sen verran miestä, että tunnusti tekonsa.

Duuman poliittisen vallan lasku olisi tietysti ajatusleikkejä leikittäessä yksi mahdollinen skenaario. Se on kuitenkin, ainakin minusta, jokseenkin heikosti perusteltavissa. Mutta toki Marttila voi yrittää perustella sitä.

Minusta Venäjän etu, etenkin noin kansainvälisessä prestiisimielessä mutta myös sisäpoliittisesti, on osoittaa heidän demokraattisten instituutioidensa toimivan. Siihen ei sovi seksiskandaalien riepottelu julkisuudessa, edes ulkomailla. Niillä kun on tapana olla hyvinkin hallitsemattomia prosesseja.

Jos Putin siis haluaisi nosttaa omaa asemaansa suhteessa Duuman valtaan, hänellä olisi siihen muut keinot. Mutta hän ei näytä käyttävän edes hallussaan olevaa valtaa maksimaalisesti. Hänhän ei hallitse presidentin ukaaseilla kuten B.Jeltsin aikoinaan.

Putinin edun olisi siis voinut nähdä olevan Slutskin joutumisen eettisen komitean "grillattavaksi" mutta niin ei ole vielä käynyt. Toistaiseksi toimittajien paine on vain saanut Slutskin pyytämään anteeksi mutta tämä ei liene tässä. Jatkoa odotellessa.

Käyttäjän mmarttila kuva
Markku Marttila

Leo Miralan "teko" oli ilmeisesti aitovenäläisellä mittapuulla kauhea. Hienoa, että toveri Myyryläinen antaa tuon raskaan rikoksen anteeksi Leolle.

Todellista miehekkyyttä olisi osoittanut se, että Miralaa ei tuosta kauheasta teostaan olisi menty lainkaan tökkimään.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #26

Ihan hirveää ja vallan kauheaa jos Miralaa huomautetaan hänen kommentoidessaan lukematta jättämiään. Eihän sellainen saa olla sallittua jos tökityt kommentit miellyttävät Marttilaa. Vain hänen kanssaan erimieltä olevia saa tökkiä ja heitä vasta pitääkin.

P.s. En liene Marttilan toveri?

Käyttäjän mmarttila kuva
Markku Marttila

Myyryläinen: "Minusta Venäjän etu, etenkin noin kansainvälisessä prestiisimielessä mutta myös sisäpoliittisesti, on osoittaa heidän demokraattisten instituutioidensa toimivan. Siihen ei sovi seksiskandaalien riepottelu julkisuudessa, edes ulkomailla."

Mutta väitetään, että Putin varsin vähät enää välittää kansainvälisestä prestiisistään. "Oderint, dum metuant." Vihatkoot, kunhan pelkäävät. Sapelien kalistelu ja yleinen uhoilu on Putinin keino tehdä ulkopolitiikkaa; EI mikään lännen kosiskelu.

Sisäinen tilanne Venäjällä kallistunee vahvasti siihen suuntaan, että väestön valtaosa ymmärtää yksin Putinin olevan kykenevä ohjailemaan valtiolaivaa. Siinä sisäpoliittisessa katsannossa voi olla hyvin loogista asettaa duumaa huonoon valoon vaikkapa tekaistun seksiskandaalin avulla.

Sekin on mahdollista, että Putinin esikunta operoi nimenomaan Leonid Slutskyä vastaan asettamalla hänet tarkoituksella häpeälliseen valoon. Slutskyllä on melko mittava meriitti Venäjän sisäpolitiikassa ja hänet saatetaan sen tähden katsoa Putinin kannalta riskaabeliksi henkilöksi. Hodorkovski, Nemtsov, Navalnyi, Sluts.... Kilpailijat nujerretaan. Kuka mitenkin.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #28

Marttilan teoria ei pidä yhtä surkovilaisen suvereenin demokratian opin eikä siitä lännessä rakennetun kuvan kanssa. Niihinhän nimen omaan kuuluu venäläiseen kulttuuriin sopeutetut demokraattiset instituutiot *), m.l. Liittokokous molempine kamareineen. Ei a.o. instituutioiden "saattaminen huonoon valoon".

En ole myöskään huomannut Putinin tai muun venäläisjohdon "kosiskelevan" länttä. Sellainenhan ei oikeasti kuulu prestiisin eli arvostuksen hakemiseen. Länsi on nimen omaan hakenut tilannetta jossa Venäjän johto kosiskelisi lännen johtajia pyrkimällä miellyttämään heitä. He eivät, ainakaan toistaiseksi, ole onnistuneet sitten Jeltsinin aikojen.

Pikemminkin venäläiset ovat, nähdäkseni, pyrkineet hakemaan arvostusta toimivalla ja tehokkaalla ja toimivalla järjestelmällään, m.l. suvereenin demokratian teoria. Sellaiseen kuuluu arvokkaasti toimivat demokratian instituutiot.

Mahdollinen poliittinen hyökkäys Slutskia vastaan olisi mitä ilmeisemmin ollut helpompi järjestää tahraamatta Duuman mainetta. Siis esimerkiksi laittamalla sen eettinen komitea tuomitsemaan Slutski vaikkapa vastaamaan teostaan oikeuden eteen ja sieltä tuomio. Eikö Venäjää ja Putinia nimen omaan syytetä oikeuslaitoksen käyttämisestä poliittisia vastustajia vastaan?

Meillä ei kai liene mitään syytä epäillä BBC:n toimittajien jupakan alullepanijoina olevan tässä Putinin suunnitelman toteuttajia, vai kuinka?

Ilmeisesti Putin ei onnistu tekemään yhtään mitään ilman, että se tulkitaan hänen pyrkimyksekseen haalia lisää valtaa vaikka hänellä sitä on jo ihan kaikkeen maanpiirissä Slutskin libidosta USAn vaaleihin. Samaten mikään venäläinen instituutio tai henkilö ei pysty toimimaan ilman, etteikö häntä syytettäisi putinistiseksi Putinin hännystelijäksi ja kädeksi jos eivät todista lännen ylivertaisuutta ja toteuta sen etuja kokoajan anteeksipyydellen omaa olemassaoloaan.

Pikemminkin Slutskin seksiskandaali muistuttaa ihan tavallista patriarkaalista seksiskandaalia joita löytyy niin idästä kuin eritoten lännestä. Lännessä niitä on ollut toistaiseksi enemmän koska yhteiskunnallinen ilmapiiri ja asenteet ovat kehittyneet niin, että asioista puhutaan, niihin puututaan ja niitä tuodaan julkisuuteen. Joskus ilmeisesti myös liioitellen mutta yleensä ihan aiheesta. Venäjä ja itäinen Keski-Eurooppa on tässä suhteessa yhteiskunnalliselta kehitykseltään hieman jäljessä muttaa näyttäisi seuraavan hyvää vauhtia perässä.

Mutta kokonaisuudessaan tämä jupakka näyttää osoittavan läntisen tiedonlevityksen Putin-kuvan onttouden jä vääristyneisyyden. Kaikki ei olekaan ihan niinkuin vapaat läntiset laatutiedonlevitteet meille osoittavat. "West trollingia" kuten eräs toinen tällä alaustalla plokkaava kirjoittaisi.

Käyttäjän mmarttila kuva
Markku Marttila Vastaus kommenttiin #29

Näin Jarmo Koponen on kommentoinut tuoretta tapaus Slutskia ja laajemminkin #metoo-kampanjan seurauksia Venäjällä:

"Se törkeys, joka on sallittu Venäjän räyhäpopulisteille vaalitilaisuuksissa, ei sovi enää kaikille žirinovskilaisille lainsäätäjien talossa.

Kansanedustajan saattamiseksi vastuuseen on kerätty allekirjoituksia, ja vastaavasti häntä on puolustanut niin duuman puhemies kuin Kremlkin valitsemalla hiljaisuuden.

Moskovan yliopiston kansainvälisten suhteiden osaston dekaanina työskennelleen kansanedustajan käytös on omiaan alentamaan Venäjän duuman mainetta myös maan rajojen ulkopuolella."

http://jarmokoponen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/25280...

Ilmiö on moniulotteinen, toteaa Koponen. Putin mainitaan Koposen blogiavauksessa vain sivumennen; nimittäin osallisena venäläisten patujen elämäntapaan, jolla he ottavat toisia, kolmansia jne nuoria naisia siivelleen.

Venäjällä saattaa sittenkin orastaa aito #metoo kampanja ilman sen kummempia poliittisia intriigejä.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #30

Marttila lainaa J.Koposta mainiten "ilmiön moniulotteiseksi". Koponen sen sijaan ei ole. Hän on varsin yksiulotteinen ja -silmäinen misorussisti. Hänen lähtöolettamansa on, että Venäjän johto on aina väärässä ja pahuuden teossa. Jos se ei joskus siltä näytä niin ovat vain kieroja.

Koponen mainitsee Kremlin "valinneen hiljaisuuden". Kremlin "hiljaisuus" on linjassa venäläisten valtaelinten tavanomaisen toiminnan kanssa sillä Kreml ei ole Duuma ja Slutskin jupakassa on kyse Duuman asioista.

Nuorten naisten kerääminen siivelleen on yleinen tapa politiikassa. Myös Suomessa sillä onhan meillä täällä m.m. B.Zyskowicz:n "talli" ja olipa P.Lipposellakin tapana avittaa joitakin naisia eteenpäin poliittisella uralla. S.Berlusconi nimitti omiaan jopa ministereiksi. Saman ilmiön havaitseminen Venäjän politiikassa on tietenkin aivan uskomatonta ja tavatonta Koposelle.

Marttilan viimeisen kappaleen kanssa olen samaa mieltä. Tämä saattaa olla todellakin #metoo:n kaltaisen ilmiö.

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Kaikkihan me muistamme Kekkosen naisseikkailut. Kansalaiset olivat vain tyytyväisiä että on niin viriili presidentti.

Samoin Italiassa aikoinaan Mussolinia kovasti arvostettiin. Lehdissä kierteli juttuja miten joka yö Il Ducen makuuhuoneen ulkopuolella odotteli joukko nuoria naisia päästäkseen palvelemaan maataan.

Ainakaan Suomen lehdistössä ei ole uskallettu kertoa Putinin naisseikkailuista, tärkeimmät saavutukset ovat olleet hänen ratsastuksensa tiikereillä ja lentäminen lintujen seurassa sekä sotilaalliset urotyöt. Varmaan Venäjällä kerrotaan tarkemminkin maan johtajan saavutuksista. Siellähän järjestetään jopa nuorille ja kauniille naisille kursseja miten pitää palvella suuren johtajan rakastajattarena.

Juha Hämäläinen

Ymmärtääkseni kaikki harrastaa jonkin sortin sukupuolisuutta, mutta onko siitä tehtävä meteli vain että joku voisi katkeroitua siitäkin onkin toinen kysymys.

Meitäkään ei olisi olemassa, jos jotkut eivät olisi harrastaneet sukupuoliyhteyttä. Pitäisikö siitäkin huutaa kylillä?

Toimituksen poiminnat