Myyryläinen Kommentteja sinne sun tänne

Räsänen tukee jälleen eroakirkosta.fi:tä

Päivi Räsänen on jo vuosia kannustanut ihmisiä eroakirkosta.fi -palvelun käyttäjiksi.  Sen tilastoista näkee nuo räsäs-piikit kun hän on avautunut milloin mistäkin.  Nyt hän jälleen on kantanut n.s. kortensa VATA:n kekoon. Pitkään onkin ollut hiljaisenpaa kun nykyinen hihhuleiden puhis on niin saamaton. Onhan trendi ollut eroamisissa kasvava mutta iloiset hypähdykset ovat toki aina tervetulleita.

Räsänen kirjoittaa plokissaan kuinka viranomaisten ja julkisten laitosten ei pitäisi mennä mukaan Priden kaltaisiin juttuihin.  Hänen argumentaationsa ontuu kuitenkin pahemman kerran sillä viranomaiset ja julkiset laitokset ovat olleet jo ties kuinka kauan mukana erilaisissa kissanristiäisissä.  Myös Räsäsen kammoamissa "syviä ristiriitojakin" aiheuttavissa tilaisuuksissa.  Räsänen ei vain taida huomata sellaisia silloin kun hän on tilaisuuden järjestäjien kanssa samalla puolella "syvää ristiriitaa".  Esimerkiksi julkiset viranomaiset ovat useinkin olleet mukana ev.lut.kirkon tilaisuuksissa aina korkeinta valtiojohtoa myöten vaikka niihinkin liittyy "syviä ristiriitoja".

Viranomaiset ja julkiset laitokset sopivat kuitenkin mitä parhaiten Pride:n kaltaisiin tilaisuuksiin joissa on tarkoitus propagoida suvaitsevaisuutta ja kuten tällä kertaa työmarkkinaosapuolet ovat kannustamassa syrjimättämään ja kiusaamattomaan työelämään.  MItähän ristiriitaista Räsäsen mielestä siinä on?  

Poliisinkin on hyvä osoittaa asenteidensa muuttuneen sitten niiden aikojen kun homoseksuaaleja pidettiin vielä rikollisina.

Kaiken kaikkiaan toivottavasti saamme tästä taas uuden räsäs-piikin eroakirkosta.fi:n tilastoihin. 

---

Julkaisen tämän myös toisaalla myyräntyö-plokissani.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

8Suosittele

8 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (18 kommenttia)

Käyttäjän EeroPyykkl kuva
Eero Pyykkölä

Noin toki. Päivi Räsänen on tehnyt vuosia töitä saadakseen kirkon jäsenmäärät laskuun. Syynä ei ole mikään tahaton toiminta omien mielipiteiden johdosta, vaan ilmeisen systemaattinen toiminta pääkirkon alasajoksi. Kirkko on Räsäsen mielestä ilmeisen väärällä uralla.

Sinänsä oikealla asialla, koska kirkko ja valtio pitää erottaa.

Käyttäjän RalfKarlsson kuva
Ralf Karlsson

Ajattelin juuri tuota samaa kun luin uutisen Räsäsen kommenteista ja mietin miten esimerkiksi valtiopäivien avajaisjumalanpalvelus istuu tällaiseen asiayhteyteen.

Pekka Iiskonmaki

Kiihkouskovainen lääkäri kieltäytyi hoitamasta kaveriani ja hän kuoli.

Syynä oli hänen tullessaan sairaalaan veressä ollut 0,8 promillen humala.

Sairaus ei ollut alkoholista johtuva. Hän oli sairaalassa hoitamatta viikon.

Kuoli keuhkoissa olleeseen limaan, jota ei poistettu. Hän tukehtui.

Käyttäjän IlkkaJanhunen kuva
Ilkka Janhunen

"Hänen argumentaationsa ontuu kuitenkin pahemman kerran sillä viranomaiset ja julkiset laitokset ovat olleet jo ties kuinka kauan mukana erilaisissa kissanristiäisissä."

Päivi Räsäsen argumentaatio ei ole tältä osin mitenkään ontuvaa. Hän on täysin oikeassa.

Jos olisit selvillä viranomaistoiminnan vaatimuksista, niin tietäisit, että viranomaisilta edellytetään puolueettomuutta ja tasapuolisuutta. Puolueettomuuden ja tasapuolisuuden vaatimukseen taas ei sovi se, että viranomaistaho osallistuisi poliittiseen mielenosoitukseen, jollainen esim. Pride on.

Käyttäjän MarinaLindqvist kuva
Marina Lindqvist

Nimenomaan tasapuolisuutta. Juuri siksi. Sydän vuotaa verta aina kun viranomaiset tai valtiovallan edustajat osallistuvat julkisesti jumalanpalveluksiin, ay-väen tilaisuuksiin tai vastaaviin. Kiitos siitä että he nyt ottavat meidätkin huomioon.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

Janhunen muistuttaa meitä viranomaisilta edellytettävän puolueettomuutta ja tasapuolisuutta. Se ei ole kuitenkaan koko totuus vaan heiltä edellytetään myös, että he edistävät lainkuuliaisuutta ja hyvää hallintoa. Hyvä hallintotapa määritellään hallintolain 6 §:ssä: "Viranomaisen on kohdeltava hallinnossa asioivia tasapuolisesti sekä käytettävä toimivaltaansa yksinomaan lain mukaan hyväksyttäviin tarkoituksiin. Viranomaisen toimien on oltava puolueettomia ja oikeassa suhteessa tavoiteltuun päämäärään nähden. Niiden on suojattava oikeusjärjestyksen perusteella oikeutettuja odotuksia."

Meillä on n.s. oikeutettu odotus, että viranomaiset kohtelevat myös seksuaalivähemmistöjä hyvän hallintotavan mukaisesti. Osallistuminen Pride-tilaisuuteen nimen omaan tukee tätä sillä niin muodostetaan kuvaa viranomaista suhtautumassa tasa-arvoisesti ja -vertaisesti myös vähemmistöihin.

Tämän vuoden Priden yksi teemoista on sukupuolisen syrjinnän ja kiusaamisen poistaminen työpaikoilta. Minusta sekin sopii viranomaisiin kohdistuviin n.s. oikeutettuihin odotuksiin laillisen menon edistämisen suhteen.

Näissä suhteissa viranomaisilla on syytä kirkastaa kuvaansa menneisyyden painolastien painaessa edelleenkin. Siinä suhteessa osallistuminen Pride-tapahtumiin on hyvinkin hyvässä suhteessa tavoiteltuun päämäärään nähden eli kuvaan tasapuolisesta ja oikeudenmukaisesta hallintovallasta.

Politiikka on yhteisten yhteiskunnallisten asioiden hoitamista. Siinä suhteessa viranomaiset ovat aina ja joko tahtoen tai tahtomattaan mukana. Sitä ei kuitenkaan pidä sotkea puolue- tai etujärjestöpolitikointiin jossa on vaarana tulla vedetyksi tai menneeksi mukaan jonkin yksittäisen osapuolen pyrkimyksiin.

Viranomaiset eivät siis saisi ottaa kantaa kenenkään puolesta tai ketään vastaan missään kaikinpuolin laillisessa kysymyksessä, esimerkiksi puolueiden välisissä vaalikampanjoissa tai työmarkkinakiistoissa. Sen sijaan viranomaisten on aina otettava kantaa oikean puolesta väärää vastaan, laillisen puolesta laitonta vastaan j.n.e. Tässä suhteessa poliisit ja muut viranomaiset mukana Pride:ssä ovat ihan oikealla ja hyväksyttävällä puolella.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää

Olisi hauskaa, jos Päivi Räsänen joskus huolestuisi oikeista ihmisoikeusongelmista, kuten Venäjän homovainoista. Olisi jotenkin helpompaa nähdä hänet kristillisen lähimmäisenrakkauden edustajana silloin.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

Venäjällä ei suoranaisesti vainota homoseksuaaleja mutta sikäläinen ilmapiiri on todellakin vanhoillisempi ja sen avartuminen on jäljessä meikäläisestä. Lisäksi heidän homoseksuaalisuuden "mainontakieltonsa" on ongelmallinen. Sen sijaan heitä ei etsitä ja revitä kaapeistaan vainottaviksi eikä homoseksuaalisuus ole sairaus eikä rikos. Tässä suhteessa venäjäkortti ei ole varsinainen valttiässä.

Räsäsellä olisi toki täällä Suomessakin oikeita tasa-arvokysymyksiä esiin otettaviksi jos oikeasti kiinnostaisi.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää

Kyllä siellä ihan vainoakin esiintyy. Valtio ei tietenkään virallisesti vainoa, mutta poliisi ei ota homoihin kohdistuneita viharikoksia vakavasti. Homopropagandalaki oli kätevä veruke kaiken maailman natseille päästä mätkimään homoja ilman rangaistuksen pelkoa.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #8

Kaikenlaisia ylilyöntejä tietenkin tapahtuu ja poliisin asenteet vaikuttavat siihen mihin se puutuu ja mihin ei. Jos me tulkitsemme kaiken polisiin asenteellisuuden tai laiskuuden vainoksi niin emmehän mitään muuta näkisikään.

Natsit etsivät kaikkialla tekosyitä päästä mätkimään kanssaan erilaisia ja erimielisiä. Siinäkään ei ole mitään erikoista saati ihmeellsitä. Sitäkään en pitäisi suoranaisena vainona vaikka poliisi asenteidensa takia ei kaikkeen puuttusikaan. Emmehän me väitä esimerkiksi, että pohjoismaissa olisi vainoa vaikka täälläkinm poliisilla on asenteensa.

Edellinen ei tietenkään tarkoita, etteikö meidän tulisi auttaa ja tukea vaikeuksissa olevia. Mutta meidän tulee olla riittävän analyyttisiä, ettemme tieten tahtoen inflatisoi käyttämiämme sanoja. Jos me joka asiasta käytämme sanaa vaino, me emme kohta enää erota oikeaa vainoa vain huonosta kohtelusta tai taitavasta uhriutumisesta.

Samaten meidän tulisi olla tarkkoja kun puutumme toisten maiden sisäisiin asioihin, että emme sekaannu niihin mukana ihan eri asioita tavoittelevia tarkoitushakuisia osapuolia. Jos me haluamme ajaa nimenomaan seksuaalivähemmistöjen asiaa Venäjällä, meidän on oltava tarkkoja ettei asiamme sekaannu hallituksen vaihtamista ajaviin n.s. värivallankumouksellisiin tai muihin maidanisteihin. Silloin annamme vain syyn hallitukselle kiristää otettaan molempia kohtaan: leimaamme vähemmistöt hallituksen kaatajiin ja oman asiamme valtiovallan kumoamiseen sekä opposition ulkomaisten agenteiksi. Se ei liene kenenkään edun mukaista?

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #10

Minä otan kantaa vain ihmisoikeuksien puolesta. Homojen asema Venäjällä on huono, eikä poliisin asenteellisuus oikein käy syystä. Saattaa Suomessakin yksittäisillä poliiseilla asennevammoja olla, mutta ei sellaista poliisia ole, joka pahoinpitelyä täällä läpi sormien katsoisi.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #11

Itse asiassa poliisit itsekin syyllistyvät pahoinpitelyihin joten en lähtisi pesemään meikäläistäkään virkavaltaa puhtoiseksi. Samoin meillä on julkisuudessa tietoja joiden perusteella on syytä olla melkoisen vakuuttunut, että poliisien asenteellisuus saa heidät katsomaan läpi sormiensa erilaisiin vähemmistöihin ja poliittisesti erimielisiin kohdistuvaa väkivaltaa. Se kuitenkin lienee meillä pienehkö ongelma verrattuna Venäjän vastaavaan.

Suhtaudun tosin epäilyksellä sieltä tuleviin tietoihin, tulevat ne sitten virallisista lähteistä tai n.s. "oppositiolta". Toki muutkin ilmansuunnat ansaitsevat kriittisen tarkastelunsa mutta meidän tiedotusilmapiirissämme näyttäisi olevan vallalla tietty Venäjään kohdistuva tendenssi joka ei ole omiaan hetättämään luottamusta kumpaankaan suuntaan.

Jos ja kun haluamme tarkastella asioita "vain" ihmisoikeusnäkökulmasta, kannattaisi olla tarkkana ettei tule sotketuksiksi tai itse sotkeneeksi itseään muihin kampanjoihin.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #12

No kyllä suomalaisiin tiedotusvälineisiin voi ihan hyvin luottaa. Joku Russia Today ei sen sijaan paljon MV-lehdestä eroa.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #13

Jos nyt vertaa esimerkiksi suomalaisten bulevardilehtien Venäjä-kirjoittelua elävään elämään niin enpä olisi ihan yhtä luottavainen kuin Lamminpää. Niitä lukiessa, ihan samoin kuin RT:n tai Washington Postin, CNN:n tai mitäniitänytonkaan kanssa, on todellakin lähdekritiikki ja eri lähteiden vertailu paikallaan. Sama koskee HS:ia ja nykyään jo jopa YLEäkin. RT:n ei todellakaan tarvitse hävetä tuossa joukossa, ehkä viime aikoina jopa joissakin case:ssa jo päinvastoin.

Kuvaava esimerkki nykyaikaisen läntisen massatiedotusvälineiden tilasta on vaikkapa tarinat Omran Daqneesh -nimisestä aleppolaisesta pikkupojasta ja kuinka häntä ja hänen perhettään on käytetty hyväksi propagandakampanjassa.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #14

RT on luotettavuudeltaan samaa luokkaa kuin MV.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #15

Molempia ja myös monia muita vertaillen ja lähdekriittisesti lukeneena uskallan olla eri mieltä. Vaikka epäillen luen niitä kaikkia.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #16

No joo, toki RT on paremmin toimitettu. Mutta propagandaa sielläkin on.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

Ei tullut Räsäseltä tällä kertaa piikkiä eroakirkosta.fi:n tilastoihin, valitettavasti. Alkaa ilmeisesti häneltäkin paras terä tylsyä kun ei ole enää puhis eikä ministeri. Toivottavasti uusi puhis tormistautuu.

Toisaalta uutisjutut vuoden alun kirkosta eroamisista ovat ihan kelvollisia ja ne näyttävät antaneen jopa hieman lisäpiristystä palvelun käyttöön. Panen sen kiitollisena merkille vaikka k.o. palvelun järjestäjiin ja tarjoajiin en kuulukaan.

Toimituksen poiminnat