Myyryläinen Kommentteja sinne sun tänne

Tilililu-Luukkanen

Tunnettu perussuomalainen dosentti Arto Luukkanen julkaisi plokikirjoituksen aiheesta "Uusi, iloinen & rasavilli Situ" jossa hän käsittelee omalla tyylillään persuleiden hajoamista puoluekokouksensa ympärille.  Viikkoa aiemmin hän oli julkaissut samasta aiheesta kirjoituksen "Tiina sanoi tilililu...".  

Kommentoin hänen jälkimmäistä kirjoitustaan muistelemalla hänen edellisen kirjoituksensa lupausta jättää aiheen pitkäksi aikaa ja palata Venäjän kimppuun seuraavasti kirjoittaen: "Luukkanen kirjoitti edellisessä plokikirjoituksessaan: "Olkooon tämä nyt viimeinen blogi PS puolueen vaiheilta pitkään aikaan."  Takki siis pysyi noin päin ihan melkein viikon. Vai onko vajaa kuusi kokonaista päivää pitkä aika Luukkasen horisontissa?  Väliin ei ehtinyt yhtään niitä mukamas tärkeämpiä Venäjän asioita.".   

Kommentoin myös erään toisen henkilön kommenttia joka esitti ajatuksena, että persulit eivät pysy kasassa ilman yhteistä ideologiaa näin kirjoittaen: "Niinpä, rosvot kiinni -herraviha maistereiden ja tohtorien johdolla ei oikein näytä ideologialta ja kun joiltakin matut raus -älämölöstelijöiltä pienellä rapsutuksella paljastuu ideologia niin porukat hajaantuvat kuin varpusparvi heti kun suuri johtaja ei enää viitsi poistuen takaviistoon."

Tämä ei kuitenkaan Luukkaselle sopinut vaan hän poisti kirjoitukseni sitä kommentoiden "harjoitin älyllistä hygieniaa ja otin muutaman vouhkan älämölöön pois. ))) tämä ei kuitenkaan ole mikään viemäri.".  

Esitin sen jälkeen kysymyksen: "On siis "vouhkaa älämölöä" muistaa mitä Luukkanen kirjoitti viime viikolla?" joka sekään ei hänelle sopinut vaan vastauksena oli poisto ja kommentti: "taas lähti...kuten sanoin ei vihapuhetta eikä vouhkausta.".  On siis viha puhetta muistella ja muistutella mitä Luukkanen kirjoitti edellisellä viikolla? Samaten on vihapuhetta ja älämölöä arvioida, että heidän herravihallaan ole ideologiaa mutta maahanmuuttokriittisyydellään on. 

Itse noita tekstejäni lukiessa en löydä niistä minkäänlaista vihapuhetta ketään vastaan, vouhkaamista tai älämölöä.  Toki ilmaus "matut raus" on hieman ehkä rajuhko mutta hain sillä vai samaa ilmaisurekisteriä jota persulit, Luukkanen itse m.l. käyttävät.

Tokihan Luukkasella on tämän sivuston eli Uuden Suomen sallima lupa päättää kuka ja millaisia kirjoituksia plokinsa kommenteiksi sallii mutta jos hän aikoo harjoittaa jonkinlaista "älyllistä hygieniaa" niin silloin pitäisi pyrkiä myös älylliseen rehellisyyteen ja päästä eroon yksisilmäisestä kaksinaismoralismista.

Kaiken kaikkiaan Luukkanen harjoittaa samaa herkkähipiäistä sensuuria kuin mihin olemme saaneet muutenkin tottua perussuomalaisten kanssa. Heidän oma nahkansa on prinsessamaisen herkkä mutta muiden niskaan tulee koko ajan älmölöä ja nyt jo keskinäistäkin tiluliluttelua.  Koskakohan he oppivat elämään kalustetuissa huoneissa?

----

Julkaisen tämän kirjoituksen myös hetken kuluttua Myyräntyötä-plokissani.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

4Suosittele

4 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (11 kommenttia)

Käyttäjän lueskelija kuva
Teuvo Valkonen

Mihin me olemme saaneet tottua, kun kyse on perussuomalaisista?
Missä "persut" siellä hässäkkä.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Sekä Luukkanen että Myyryläinen kirjoittavat sekavasti ja pitkään jaaritellen.

Suosittelen molemmille blogien tiivistämistä, jotta viesti menisi perille Artolta Jormalle ja Jormalta Artolle. Ja samalla kaikille muillekin lukijoille.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

Kiitos ohjeista mutta minkäs me sille mahdamme, olemme molemmat savolaisia.

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen
Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #8

En näkisi noin vastuunsiirtona vaan pikemminkin ylenmääräisenä, joskus jopa liiallisena, luottamuksena kuulijan hoksottimiin.

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin

Kommentoinnissa kannattaa pitää katto korkealla ja seinät leveänä, eikä kovin herkästi kannata poistaa kommentteja. Olen vain muutaman kerran poistanut joidenkin henkilöiden kommentteja, kun on arvosteltu minun henkilökohtaisia ominaisuuksia. Siitä olen myös maininnut kommenttina, kun olen poiston tehnyt.

On järkevää antaa ihmisten vapasti kommentoida asioita eri kanteilta.

Mitä tulee Perussuomalaisiin, niin taustalla todellakin oli orastava Perussuomalainen aate, sen huomasi kentällä. Se aate kuitenkin alkoi hiipumaan SMP-ajoilta tutun mielivaltaisen osaamattoman johtamistaidon vuoksi. Juuri sen aatteen näkyminen kentällä veti puoleesta kiinnostuneita ja uteliaita ihmisiä. Soinille sen aatteen kehittäminen osoittautui oman uransa kannalta liian pitkäksi tieksi. Maltillinen maahanmuuttokriittisyyskin mahtui hyvin siihen aatteeseen. Ääriajattelu ei siinä toimi, eikä ole sitä se edes edustanutkaan.

Oliko tämä orastava aate vain opportunistien ponnahduslauta (Soini mukaan lukien)? Näin minä asian koen.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

Miten kaima luonnehtisi persuaatetta noin niinkuin sisällön näkökulmasta?

Tuosta mielummin laajasta seinät levällään ja katto korkealla- näkökulmasta itsekin sovellan sananvapautta, myös täällä.

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

Arton tuntevana meinasin aluksi moittia blogistia väärän todistuksen antamisesta, koska Arton otsikossahan on tilulilu, eikä suinkaan tilililu. Tarkemmin tutkaillen voinkin moittia vain kirjoitusvirheen kopioinnista.

Arto on vähän herkkänahkainen. Kukapa meistä olisi täydellinen?

Mitä puolueemme aatteeseen tulee, niin siinä on tehty nyt korjaus. Aiemmin lupasimme toimia pienen ihmisen puolesta, mutta tietämättämmekin toimimme raumalaissyntyisen ylipainoisen ihmisen puolesta. Nyt toimimme lupauksen mukaan, kuten voi päätellä nuivakasta puheenjohtajastakin.

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen

Onhan se ymmärrettävää, että tunteet ovat pinnassa maailman hajotessa ympäriltä. Itse suosittelin Luukkasen blogia rivien välistä paistavan itsekriittisyyden vuoksi, vaikka itse teksti olikin "hieman" kaunaista....

Joo, perussuomalaisilta on puolueena kokoonyhdistävä ideologia nyt kadoksissa.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

Antikainen lienee minua tarkkanäköisempi.

Niinpä, olen samaa mieltä, että persuleilla ei kaikkinensa ole koossa pitävää ideologista voimaa eikä yhteisiä etuja ajettavana ja kun vielä suuri johtaja poistui ja tilalle nousi porukka jolla hyvinkin näyttää olevan ideologia mutta ideologia joka ei muille kelpaa niin ...

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

Luukkanen näyttää edelleen jatkavan kiellostaan huolimatta samojen aiheiden parissa: http://artoluukkanen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/2392.... Nyt hän puuttui Sipilän tapaan hoitaa suhteita Merkeliin. No, niissä olisikin toivomisen varaa mutta se ei ole varsinainen aiheeni vaan Luukkanen. Hänhän aloittelee tuossa persuleiden oppositiopolitiikkaa ja tekee pesäeroa äskeiseen hallituskumppaniin.

Luukkanen lupasi aiemmin, kieltäessään vähään aikaan persuleihin puuttumasta, kirjoittaa kiinnostavista Venäjän asioista. Nyt hän viittaa jo Staliniin ja yhdistelee hänen ja Sipilän arvoja. Tapa on kuitenkin pikemminkin Stalin-kortin heiluttelua. Se tuo mieleen ajatuksen Hitler- ja natsikorteista merkkinä omien argumenttien loppumisesta.

Toisaalta Luukkanen mainitsee bolshevistisen itsekritiikin. Itsekritiikki on todellakin hyvin hyödyllinen asia - vaikka ei ihan välttämättä stalinistisena boslhevistisena käytäntönä. Se olisi todella suotavaa meille kaikille, Luukkasellekin.

P.s. En yrittänytkään tätä Luukkasen omaan plokiin edellisten kokemusten perusteella. Olenenhan liian likainen siihen seuraan.

Toimituksen poiminnat