Myyryläinen Kommentteja sinne sun tänne

Niinistön kemiallinen kaksinaismoralismiPresidentti Niinistö on useammankin tiedotusvälineen mukaan ilmoittanut tukensa USA:n laittomalle ohjushyökkäykselle Syyriaan. Samalla hän on ilmoittanut pitävänsä Syyrian presidenttiä Bashar Al-Assadia syyllisenä tapahtumiin Khan Sheikhun:ssa. Silti hän tunnustaa, ettei oiekastaan tiedä kuak siellä teki ja mitä.


Oikeasti on olemassa useita epäilyksiä erilaisista tapahtumien kulusta Syyrian ilmavoimien kaasuaseilla tekemästä hyökkäyksestä Syyrian ilmavoimien tavanomaisin asein kaasuasetehtaaseen ja -varastoon tekemän iskun kautta kapinallisten ja heidän taustatukijoidensa lavastukseen ja n.s. väärän lipun heilutukseen. Toki sotarikoksia kaikki kun ihmisiä kuoleen kaasuihin.


Kukaan ei oikeasti, ainakaan julkisuudessa, tiedä mitä oikeasti tapahtunut. Niinistökin sen myöntää. Siitä huolimatta Niinistön mielestä on kansainvälisen yhteisön tehtävä jotakin. Vaikka ei tiedä ketä vastaan olisi oikeudenmukaista tehdä ja mitä tehdä. Kenelläkään kansainvälisellä toimijalla ei ole mitään laillista oikeutusta eikä mandaattia, ainakaan vielä, tehdä mitään. Joten siis hyökätään n.s. "todennäköisten syyllisten" kimppuun niinkuin aina ennenkin. Nehän on jo aiemmin sopivasti demonisoitu joten perusteluista viis.


Miksi Niinistön mielestä "tarttis tehdä" jotain ennenkuin on selvitetty kuka on tähän asti tehnyt ja mitä? Kuka on syyllinen j.n.e. MIstä tämä touhotus? Onko niin, että hän pelkää jäävänsä jotenkin syrjään kaikesta kivasta touhusta ja pätemisestä mieluisten läntisten kavereiden kanssa. Vai onko hänellä poliittinen ADHD eli jos ei kokoajan ole tekevinään jotakin kukaan ei huomaa ja suosio laskee?


Toisaalta Niinistö muiden n.s. läntisen arvoyhteisön johtajien vanavedessä on asetellut ehtoja Damaskoksen hallitukselle ja Venäjälle. Miksi kukaan heistä ei aseta mitään ehtoja itse auttamilleen, aseistamilleen ja rahoittamilleen kapinallisjoukoille? Miksi kukaan, ei edes Staffan de Mistura ole asettanut mitään ehtoja n.s. Syyrian n.s. oppositiota edustavalle korkealle neuvottelukomitealle (High Negotions Committee)? Entä vaatimuksen Saudien perheyhtiölle, Turkille. Puhumattakaan USA:sta, UK:ista tai Ranskasta jotka ovat tiukimpia n.s. opposition tukijoita.


Kaikenkaikkiaan ja taas kaksinaismoralismin löyhkä tunkee nenään tuosta "työväen presidentistä". Olisipa Ilkka Kanerva ollut kerrankin oikeassa ja se poikkeuksellinen sattumus tapahtunut kun hän analysoi Niinistön tyypilliseksi yhden kauden kansanedustajaksi.

---

Teksti on myös hieman aiemmin julkaistu Myyräntyötä-plokissani

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (12 kommenttia)

Käyttäjän jallerajala kuva
Jari Rajala

Mitäpä muuta lausuntoa Natoon halajavalta henkilöltä voisi oikeastaan odottaakaan?! Toki henkilön tuossa asemassa kannattaisi harkita erityisen tarkkaan mitä puhuu, koska lausuntonsa syyrian pressan syyllisyydestä on tällä hetkellä aivan erinomaisen epäselvä asia.

Presidentti Niinistö: Naton jäsenyyttä voidaan hakea, jos tilanne vaikeutuu: >>> http://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/artikkeli/presid...

Washingtonin orkesteri soittelee tällä hetkellä niin riipaisevia säveliä, ettei biisistä ota selvää vanha erkkikään. Venäjän suhteilla nyt ainakin pyyhittiin huolella takapuolta, ei niinkään sätkynukke Trumpin, kuin takana vaikuttavan massiivisen jenkkilän sotateollisuuden taholta.

“The Civilized World” Strikes Again. Trump, A Complete Puppet of the Military Industrial Complex": >>> http://www.globalresearch.ca/the-civilized-world-s...

• Lisätty nämä pari yksityiskohtaa kommenttiin. Ihmisten tappaamiseen tarkoitettuja laitteita valmistavan Raytheonin markkina-arvo nousi iskun jälkeen melko hulppeasti: http://fortune.com/2017/04/07/syria-airstrikes-tom...

• Että tämä, Washington puhuu pashaa: "Washington’s False Flag: United Nations Confirmed that US Supported “Rebels” Were Using Chemical Weapons": >>> http://www.globalresearch.ca/united-nations-confir...

Käyttäjän ilkkavarsio kuva
Ilkka Varsio

Jari Rajala

Maksamalla $95 vuodessa pääset tämäm Globalresearchin propagandajulkaisun postituslistalle. MV lehti on halvempi.

Globalresearch is an anti-"Western" website that can't distinguish between serious analysis and discreditable junk. Whenever someone makes a remarkable claim and cites GlobalResearch, they are almost certainly wrong.

Lisäksi Raytheonin kurssi nousi NYSE:ssä 0,3 % aikavälillä 03.04-07.04.

Viimeinen globalresearch linkki kertookin sitten tarinaa vuodelta 2013. Mukavasti vain päivitetty 07.04.2017.

Että sellaista faktaa tällä kertaa ja jos todella haluaa nauttia propagnadasta niin kannattaa mennä Gobalresearch omalle TV kanavalle netin kautta. Sieltä tulee niin paksua juttua, että sinisilmäinen suomalainenkin tajuaa että tubaa tulee. Vahvasti on muuten Venäjän lippu kaikkien uutisten takana. Putin is numero UNO.

https://www.youtube.com/user/GlobalResearchTV

Kuinka paljon uskottavuutta näistä linkeistä otetut jutut lisäävät luotettavuutta totuuteen ? Putinistien suosiossa, arvatenkin.

http://www.globalresearch.ca/region/russia-and-fsu

http://www.globalresearch.ca/theme/crimes-against-...

Käyttäjän jallerajala kuva
Jari Rajala

Kiitos huomiosta. Tiesin tuon sivuston ns. "luotettavuuden". Halusin ainoadtaan varmistaa (itselleni) että muutkin tietävät :) Näemmä! Elämme parhaillaan sellaisen propagandamyllyn keskellä, että tietääköhän edes maamme presidentti ihan aina mistä puhuu? Siitä tässä oli vain kysymys ;D Hope sou...

Käyttäjän markkulehto kuva
Markku Lehto

"Toisaalta Niinistö muiden n.s. läntisen arvoyhteisön johtajien vanavedessä on asetellut ehtoja Damaskoksen hallitukselle ja Venäjälle. "

Kyllä tässä EU voi jo vähitellen asettaa ehtoja Syyrian viralliselle hallinnolle ja Venäjälle, koska nämä ovat toimillaan saattaneet Syyrian siihen tilaan, että sieltä on maanpaossa miljoonia Syyrian kansalaisia, jotka ovat mm. Turkin ja EU:n rasitteena. Jos presidentti al-Assad on Syyrian hallitsija, hänen tehtävänsä on johtaa maataan niin, että sen kansalla on kuonnolliset elinolosuhteet omassa maassaan, eikä työntää suurta osaa kansastaan muiden vastuulle, niitä joista hän ei pidä.

Toki Venäjälle näyttää olevan yksi ja sama paljonko Syyriasta lähtee kansaa pakolaisiksi mm. EU:hun ja Turkkiin, kuinka paljon pommituksissa kuolee syyrialaisia ja montako kylää ja kaupunkia pommitetaan tuusan nuuskaksi. Nämähän näyttävän olevan toissijaisia asioita nykyiselle Venäjän hallinnolle, sen pyrkiessä laajentamaan vaikutusvaltaansa Lähi-Idässä ja palauttamaan itselleen Neuvostoaikasita suurvalta-asemaa. USA:n ohjusisku, ja sen liittolaisten sekä ystävien antama tuki USA:n toiminnalle, on selkeä merkki Syyrialle ja Venäjälle, missä raja on tullut vastaan.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

"Toki Venäjälle näyttää olevan yksi ja sama paljonko Syyriasta lähtee kansaa pakolaisiksi mm. EU:hun ja Turkki"

Sama vika USA:ssa, suurin osa turvapaikanhakijoista on tullut näistä maista eikä Syyriasta. USA on saanut koko lähi-idän kaaokseen.

Käyttäjän markkulehto kuva
Markku Lehto

USA:n edellinen presidentti Obama ei lähtenyt Syyriaan sotimaan ja sitähän Venäjän nykyjohto käytti hyväkseen. Syyria jäi Venäjän kuoleman temmellyskentäksi presidentti al Assadin myötäillessä. Assad lienee melkoisessa kiitollisuuden velassa Venäjän johdolle siitä, että hän on edelleen vallassa.

Syyriassa käytettäviin risteilyohjusiskuihin voi tutustua myös täältä

https://www.rt.com/news/317864-russian-warships-mi...

ja täältä:

http://www.reuters.com/article/us-mideast-crisis-s...

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

Lehto syyttää Damaskuksen hallitusta ja Venäjää Syyrian tilanteesta. Olisi kuitenkin hyvä muistaa, että "tilanne" alkoi Saudien perheyhtiön ja muiden Persianlahden "valtioiden" yhdessä rahoittamasta ja masinoimasta islamistifundamentalistien aloittamasta kapinasta. Kapinoinnin taustalla häärivät myös USA ja EU etunenässään UK, ja Ranska. Venäjä oli tuolloin täysin sivussa, samoin kuin Iran.

Yleensä suurvalloille on samantekevää ihmisten kärsimykset. Sen ne ovat osoittaneet "oheisvahingoillaan". Venäjällä on tiettävästi enemmän syyrialaisia pakolaisia kuin USA:ssa. Sen lisäksi heillä on yli miljoona ukrainalaista pakolaista.

Käyttäjän viljoh9 kuva
Viljo Heinonen

Venäjä on syyllinen ja USA on syyllinen Syyrian tilanteeseen. Syyrialaiset sitten varmaankin ovat syyttömiä?

Käyttäjän ilkkavarsio kuva
Ilkka Varsio

Kari Fagerström

Niin. Putin tekee kaikkensa, että Qatarin suunniteltu kaasuputki ei pääsisi eurooppaan ainakaan Syyrian läpi. Qatarin kaasu olisi EU maille halvempaa kuin Venäjän toimittama kaasu. Qatrin kaasua ei siis pidä päästää markkinoille ainakaan lyhyintä reittiä. Muitakin mahdollisuuksia löytyy. Saudi Arabian-Irakin kautta Turkkiin.

Russians, who sell 70 percent of their gas exports to Europe, viewed the Qatar/Turkey pipeline as an existential threat. In Putin’s view, the Qatar pipeline is a NATO plot to change the status quo, deprive Russia of its only foothold in the Middle East, strangle the Russian economy and end Russian leverage in the European energy market. In 2009, Assad announced that he would refuse to sign the agreement to allow the pipeline to run through Syria “to protect the interests of our Russian ally.”

Sitävastoin Iranin kaasuputki käy hyvin Syyrian ja Venäjän suunnitelmiin. Iran taistelee Putinin ja al Assadin rinnalla Syyriassa.

Käyttäjän karifa kuva
Kari Fagerström

Tottakai kumpikin yrittää voittaa ja kuten nähdään ei se että sivullisia kuolee näissä yhteyksissä ole kumman kaan osapuolen intresseissä vain oman edun turvaaminen on tärkeintä. En ota itse kantaa puoleen tai toiseen, mutta aina välillä hieman huvittaa kun näitä asioita uutisoidaan aina kovin yksipuolisesti ja vielä tahojen toimesta jonka tehtävänä olisi vain neutraali tiedottaminen tapahtumien kuluista.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

Varsio on osatotuuden äärellä. Nuo putket todellakin vaikuttavat, siis kuka pääsee putkensa rakentamaan. Molempien osapuolten putket eivät varmaankaan yhtäaikaa Syyriaan mahdu. Kysymys kuuluukin pitääkö meidän presidenttimme meidän edustajanamme ottaa asiaan kantaa? Kannattaako meidät sitoa kumpaankaan putkeen? Ja jos kannattaa, miten rehellistä on peitellä se moralisointiin ihmisoikeuksista ja sotarikoksista? ... yksisilmäisesti mutta kaksinaismoralistisesti?

Toimituksen poiminnat