Myyryläinen Kommentteja sinne sun tänne

YLEn peikkotarha

YLE on arvostellut venäläisten some-vaikuttamista.  Smaan aikaan se rakentaa omaa koneistoaan.  Onko YLE omistajiensa hallussa?


Tämän päivän paperinen Ilta-Sanomat tietää kertoa, että YLE on hakenut sisäisessä haussa erilaisiin tehtäviin ihmisiä hauskoiksi tarkoitetuilla ja vekkuleilla tehtävänimikkeillä.  Joukossa on m.m. "some-eläin".


Aiemmin YLE on kunnostautunut kampanjoillaan venäläisiä some-vaikuttajia vastaan.  He ovat m.m. kaivanneet ihmisiä paljastamaan sikäläisiä nettitrolleja.  Kasvonsa kampanjoinnille on antanut toimittaja Jessika Aro.


Onko nyt todellisuudessa niin, että YLE:llä onkin oma peikkoarmeijansa omassa pajassaan?  Onko nyt niin, että kampanjoinnillaan venäläisten toimintaa, todellista tai kuviteltua, vastaan YLE peitteleekin omaa toimintaansa samalla alueella?  Meihin pyrkii vaikuttamaan Pasilan trolliarmeija komentajanaan kokoomuslainen trollipäällikkö ja toimitusjohtaja Lauri Kivinen esikuntineen? Ja siunauksensa antaa hallintoneuvosto etunenässä sosiaalidemokraatti ja virkaheittopiispa Ilkka Kantola?


Yleensä tiedotusvälineissä näkyy omistajan ääni.  YLE on meidän kaikkien verorahoilla ylläpitämä laitos ja siten meidän kaikkien omistama.  Kuuluuko meidän äänemme ihan oikeasti YLEssä ja sen kautta?  Toimiiko YLEn omistajaohjaus?  


Valtioneuvoston kanslian (VNK) sivujen mukaan valtiolla on YLEssä erityinen intressi, suoralainaus heidän sivuiltaan: "Valtiolla on omistajana sääntelyyn tai viranomaistehtäviin liittyvä erityisintressi: yhtiöllä on valtion määrittelemä elinkeino-, yhteiskunta- tai muu poliittinen tehtävä taikka jokin muu erityisrooli" (yritysryhmä 2). Mikä on se poliittinen rooli jota nämä "some-eläimet" toteuttavat? Ja kuka sen heille on asettanut?

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (6 kommenttia)

Reijo Tossavainen

Harvoin näkee yhtä täydellistä puppua kuin edellä oleva "blogi".

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

Olisiko Tossavaisella itse asiaan meneviä kommentteja? Voiko hän vastata esittämiini kysymyksiin epäilykseni kumoten?

Käyttäjän erlandsalo kuva
Erland Salo

Puppua mitä puppua. Ensin pitää edes yrittää todistaa omat höpöjuttunsa ja vasta sitten pyytää toisilta vastineita.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

Esitin joukon kysymyksiä joihin asiallinen vastaus ei ole huuto: puppua, puppua. Kysymyshän kuului millainen on YLEn peikkotehdaskampanjoinnin ja sen omien some-rekrytointien välinen suhde.

Tulkitsen puppuhuutelutarpeen ilman yhtään argumenttia puppuhuutelijan takaraivossa itäväksi epäilykseksi, että YLEn ikioma peikkoarmeijan rekrytointi onkin totta. Olisihan toisin ollen ihan mahdollista lähteä selittämään YLEn kaipaavan some-maailman seuraamista. Pitäisihän kai verkkoon halajavan tiedonlevitteen tietää mikä somessa ihmisiä pöhisyttää.

Käyttäjän erlandsalo kuva
Erland Salo

Pyydän syvimmästi anteeksi, että alennuin sinun tasollesi. Valitsin aivan väärät sanat. Minun olisi tullut ilmaista itseäni, vaikkapa kirjoittamalla, että hyvin monien kysymysten ja pelkkien kysymysten esittäminen on yksi agitaattorin ja propagandistin tapa. Suomessa tämän mainio edustaja oli stalinisti Jaakko Laakso.

Blogissa taitaa olla kohtalaisen monta kysymysmerkkiä. Onko yhtään vastausta tahi omaa suoraa mielipidettä.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

Minulla on vakaa käsitys, että järjestäytynyttä propagandatoimintaa harjoitetaan kaikissa mahdollisissa kanavissa ja joka suunnasta. En siis pitäisi mahdottomana, että myös täkäläiset toimijat olisivat asialla.

Sen sijaan minulla ei ole varmaa käsitystä onko YLE:llä omaa peikkotehdasta mutta sellainen epäilys heräsi kun näin bulevardilehdessä jutun jossa sen mainittiin hakevan toimijoita someen.

Samalla epäilys yhdistytti sen yhteen YLEn käynnissä olevaan kampanjaan muiden, tai itse asiassa vain yhden ilmansuunnan vastaavaan. Kampanjan jossa hyvin heikoista, ainakin julkisuudessa esitetyistä, merkeistä tehtiin ja tehdään hyvin vahvoja johtopäätöksiä.

En esittänyt tarkoituksella omia mielipiteitäni YLEn omasta "peikkotarhasta" koska ne ovat vasta muotoutumisasteella. Kaipasin niiden muodostamiseksi erilaisia näkemyksiä joita toivoin hersytteleväni esiin tällä plokikirjoituksella. En näytä siinä onnistuneen kun kommenteiksi on tullut vain "puppua".

P.s. Miten ex-kansanedustaja ja ex-toimittaja Laakso liittyy käsiteltävänä olevaan asiaan? Minusta hän on ollut jo vuosia eläkkeellä ja poissa julkisuudesta.

P.p.s. Tässä lisää kysymyksiä: Onko kysymysten lukumäärä yksinään tai suhteessa mielipiteiden määrään jokin mittari plokin kelvollisuudelle asteikolla puppua - asiaa? Olisiko olemassa joitakin raja-arvoja tuolle lukumäärälle? Oma mielipiteeni on, että tuollaista mittaria ei ole eikä sille myöskään raja-arvoja vaan plokikirjoituksen puppuisuuden määrä selviää sisältöä subjektiivisesti arvioimalla ellei suoria asiavirheitä kyetä esittämään.

P.p.p.s. En lähde arvioimaan Salon tasoa suhteessa omaani tai Tossavaisen tasoon.

Toimituksen poiminnat